reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Moja mam mówiła mi abym lekko scieła zółtko nad parą i takie dawała małemu...tak kiedyś się podobno robiło, ja jeszcze tego nie praktykowałam....ale to pewnie podobnie jak na miękko...zresztą sama myślałam czy nie dać małemu właśnie żółtka z jajka na miękko....teraz daje mu tylko krem dyniowy z żółtkiem o ile zechce zjeść co ostatnio się nie zdarza.
oj jak zacznie jesc to nie nadążysz kupować;)Gaja teraz ma taką faze non stop głodna;)

reklama
ja o żółtku do obiadku zapominam :( zrobię dziś z masełkiem jak Wy, może wciągnie :) a białko od kiedy można dawać? bo w sumie ja raz dałam zupę szczawiową małemu, z jajkiem, smakowałam mu, że hohooh
o ile dobrze pamietam to 11mc, zwlaszcza jak jest podloze do alergii lepiej pozniej niz wczesniej. Chociaz w ciasteczkach i biszkoptach sa cale jajka wiec nie wiem mysle ze nasze maluchy juz z bialkiem mialy kontakt. Ja ostatnio dalam malej na lyzce jajecznicy z mojego talerza i nic sie nie dzialo. A chcialabym zeby niedlugo zjadala na sniadanie omlecik lub jajecznice na parze bo coraz gorzej idzie nam jedzenie kaszek:no:

hefi ja tez slyszalam zeby ostroznie z jajkiem na miekko, bo jak sie zdarzy ze beda w nim bakterie to maluszki bardzo zle moga to przejsc:-(

o ile dobrze pamietam to 11mc, zwlaszcza jak jest podloze do alergii lepiej pozniej niz wczesniej. Chociaz w ciasteczkach i biszkoptach sa cale jajka wiec nie wiem mysle ze nasze maluchy juz z bialkiem mialy kontakt. Ja ostatnio dalam malej na lyzce jajecznicy z mojego talerza i nic sie nie dzialo. A chcialabym zeby niedlugo zjadala na sniadanie omlecik lub jajecznice na parze bo coraz gorzej idzie nam jedzenie kaszek:no:

hefi ja tez slyszalam zeby ostroznie z jajkiem na miekko, bo jak sie zdarzy ze beda w nim bakterie to maluszki bardzo zle moga to przejsc:-(

bo chodzi o salmonelle;)

oj jak zacznie jesc to nie nadążysz kupować;)Gaja teraz ma taką faze non stop głodna;)
Już bym wolała taką opcję...kiedyś to on jadł ponad normę a teraz to tylko danonki i bakuś przechodzą chętnie, choć nie zawsze, dziś danonek mega poszedł na 2 razy (o 6 80ml mleka o 9 pół danonka i o 10 drugie pół.

a te płatki ryżowe, które kupujecie to jakie? może kupię i zrobię mojemu krzykaczowi ;) kiedyś babcia nam robiłą ryż na mleku i dolewała soku, malinowego czy wiśniowego i było pycha :)

ja mam takie 5902172000350.jpg

hmmm - żółtko z masełkiem? trzeba wypróbować :)do tej pory dawałam rozkruszone do zupki. Raz dodałam żółtko do gotującej się zupki i wtedy nie było grudek - tylko trzeba zawsze patrzec, żeby całe żółtko się ścieło.

a moja mama miała ostatnio ryż zapiekany z jabłkiem pycha mały wcinał aż mu się uszy trzęsły ja też nie ukrywam muszę wziąć od niej przepis bo mój tak mi nie smakuje

reklama
Dziewczyny jak nauczyłyście pić swoje maluchy z kubków (bez różnicy czy niekapków czy zwykłych). Kamil jak tylko poczuje przy ustach coś innego niż smoczek to jest krzyk płacz i zaciśnięte usta. Nie napije się i koniec, bez znaczenia jak bardzo byłby spragniony.

Do góry