reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Ja znalazlam jakis czas temu taka wersje i sie jej trzymam

Jajko w dziecie dziecka

Niemowlętom podajemy pół żółtka jajka, co drugi dzień po ukończeniu 7 miesiąca. Możemy je dodawać do np. zupki. Po ukończeniu 9 miesiąca podajemy całe żółtko, co drugi dzień. Po ukończeniu 11 miesiąca życia możemy podawać już całe jajko 3-4 razy w tygodniu. Ponieważ białko ma właściwości alergizujące w czasie, gdy pierwszy raz podasz dziecku całe jajko nie wprowadzaj do diety dziecka innych nowych produktów przez 3-4 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
jednak zrezygnowałam nad podaniem danonków pytałam mam bardziej dośiwadczonych i odradziły mówią, że to syf a tylko fajnie przereklmowane radziły bardziej jogurt naturalny bądż z owocami niż danonki także muszę ten syf zjeść sama;)

Ja znalazlam jakis czas temu taka wersje i sie jej trzymam

Jajko w dziecie dziecka

Niemowlętom podajemy pół żółtka jajka, co drugi dzień po ukończeniu 7 miesiąca. Możemy je dodawać do np. zupki. Po ukończeniu 9 miesiąca podajemy całe żółtko, co drugi dzień. Po ukończeniu 11 miesiąca życia możemy podawać już całe jajko 3-4 razy w tygodniu. Ponieważ białko ma właściwości alergizujące w czasie, gdy pierwszy raz podasz dziecku całe jajko nie wprowadzaj do diety dziecka innych nowych produktów przez 3-4 dni.

Kurde ja już nc nie rozumię to dlaczego na słoiczku po 6 miesiącu??Dziwne to wszystko będę dawała wg własnej intuicji:)

Zawsze coś wymyślą. Najlepszy przykład z jajkiem, jeszcze nie dawno 1-2 w tygodniu bo niezdrowe a teraz najlepiej jeść codziennie. Moim zdaniem każda mama powinna kierować się własną intuicją a nie jakimiś badaniami. Żadna kochająca matka powiem nie skrzywdzi swojego dziecka. Za parę miesięcy lub lat mogą pojawić się badania i artykuł który będzie zaprzeczał temu.

Ja dziś mojemu dałam najmniejszego Danonka (niema komu go zjeść a szkoda wyrzucić) wymieszanego z jogurtem naturalnym :-) wcinał aż miło :-)

W miare uplywu czasu takich artykulow bedzie wiecej, nie dajmy sie zwariowac, ja akurat nie karmilam wylacznie piersia do 6mca bo mialam inne zalecenie lekarza (z wzg na slabe przybieranie) ale nie przejmowalabym sie tym co pisza. Przeciez kilka lat temu gluten wlasnie wprowadzalo sie ok 10mc a teraz pisza ze od 4mc.. ciekawe jakie wersje beda za 5 lat :-)

W miare uplywu czasu takich artykulow bedzie wiecej, nie dajmy sie zwariowac, ja akurat nie karmilam wylacznie piersia do 6mca bo mialam inne zalecenie lekarza (z wzg na slabe przybieranie) ale nie przejmowalabym sie tym co pisza. Przeciez kilka lat temu gluten wlasnie wprowadzalo sie ok 10mc a teraz pisza ze od 4mc.. ciekawe jakie wersje beda za 5 lat :-)
hehe tylko mnie to ciekawi, że kiedys jak matka nie karmiła to juz od pierwszych miesiecy podawano kaszę mannę która zawiera gluten i było dobrze:)Mi się wydaje, ze wszystko jest tak rozreklamowane aby mieć zyski z tego!!
Tak samo jak wyskoczyli z tym mom a może nie długo wyskoczą, że w słoiczkach wykryto mięso z kota bądź psa;)

a ja jak mi się skończy zapas to mam zamiar kupić to z rossmana babydream 600 gr po 17,99 przecież mały dostaje serki jogurty a to jest z mleka krowiego a samego mleka mało pije a kaszki to już jakićś czas je tej firmy i jest ok a też jest na tym mleku więc stwierdziłam że przepłacać nie będę

reklama
Do góry