reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Jeśli podawałaś rybkę z GERBERA to w składzie jest pomidor, więc to może od niego reakcja alergiczna a nie od rybki? Spróbuj podać jakiś inny posiłek z pomidorem i zobaczysz, czy to to, czy rzeczywiście rybka...

O jaka słuszna podpowiedź, dzięki! Podawałam gerbera i poszłam aż sprawdzić, rzeczywiście ma pomidor w składzie...

reklama
Lencja- ja to BLW sobie zmodyfikowałam trochę, bo jakoś nie ufam na tyle Filipowi, aby mu dac zupkę do samodzielnego jedzenia, ale daję mu inne rzeczy: a to omlet, a to ziemniaka z mojego obiadu, marchew ugotowaną, gruszkę lub jabłko pokrojone na ćwiartki, ciastka, piętkę od chleba, plasterek szynki- jest wtedy tak jak w ksiżce pisali: fifi nie traktuje tego na razie jako posiłek, ale jak wyśmienitą zabawę, niemniej widzę korzyści: potrafi przerzuwać grudki i nie ma problemu z ich połykaniem, podczas wspólnych posiłków nie musi czekać na swoją kolej- po prostu zawsze ma wtedy coś do pomemłania

chciałabym mu wkrótce posmarować bułkę lub chleb masłem i pokroić na kawałeczki (słupki) i dać do pociumkania

na razie taka forma jedzenia ma być zabawą, a z czasem fiif zakuma, że można się też samodzielnie najeść

Kasia, a o jakiej książce mówisz?

chciałabym mu wkrótce posmarować bułkę lub chleb masłem i pokroić na kawałeczki (słupki) i dać do pociumkania

na razie taka forma jedzenia ma być zabawą, a z czasem fiif zakuma, że można się też samodzielnie najeść

dokładnie tak...Helenka już od od 2 tyg.je taka bułeczkę i jest ok...zlizuje maslo, a samą bułkę też odrobinkę skubnie.Uwielbia siebie i wszystko w koło tak babrać ;-)

od kiedy dzieci moga jesc wywary?
Gdzieś wyczytałam, że od 7 miesiąca, ale rózne źródła różnie podają. Od tygodnia gotuję Helence takie wywary (na kurczaku gotuję warzywa)...i w końcu zaczęła jeść ...bo wcześniej róznie to bywało.Widać rosołki bardziej jej smakują. Nadal nie dodaję póki co przypraw.

na "szwie", wzdłuż rozrywam...tak, że ma po trzech stronach skórkę. Smaruję środek bułki,wcześniej rozchyliwszy i znów ściskam i do łapki ;-)

Kto podaje jedzonko z rossmana babydream??Bo zakupiłam kilka słoiczków wydaje mi się, że w dobrej cene po 3,59

Kto podaje jedzonko z rossmana babydream??Bo zakupiłam kilka słoiczków wydaje mi się, że w dobrej cene po 3,59
Ja kiedyś kupiłam kaszkę (czekoladowo-bananową) była obrzydliwa, czuć było mąkę albo coś w tym stylu, więcej nie eksperymentowałam-moje dziecko też jej nie chciało jeść i wcale mu się nie dziwie.

Ja kiedyś kupiłam kaszkę (czekoladowo-bananową) była obrzydliwa, czuć było mąkę albo coś w tym stylu, więcej nie eksperymentowałam-moje dziecko też jej nie chciało jeść i wcale mu się nie dziwie.

Aha otworzyłąm pierwszy słoiczek i Gaja pięknie zjadła tylko nie wiem czy takie dobre czy ona ma w naturze ze wszystko je;)

reklama
Do góry