reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

U nas walka jedzeniowa: Lila dostala przy obiedzie pare dni temu jedzonko do reki (rozyczki borkula, fasolki szpragowe, ziemniak itp) i od tej pory nie moze patrzec na lyzeczke..udaje mi sie 3-4 razy jej do buzi napchac, i koniec. jedynie co jej jeszcze odpowiada to dac jej pelna lyzeczke do reki i pomoc to wpakowac do buzi, ma wtedy wrazenie ze sama je. Mam nadzieje ze to tymczasowe i jak sie juz napracuje raczkami to znowu zacznie jesc to co jej daje, bo jak ja zupke przemyce w "kawalku"??:confused: macie tez takie cyrki???

A dzis mala zjadla kawalek zoltego sera i suszone daktyle, ale byla radosc :-D

reklama
Mojemu się ostatnio apetycik zwiększył :-) Teraz na obiadek dostaje słoiczek z wkładką :-) tzn. dodaje ziemniaka albo kaszę jaglaną, ryż lub inne warzywo (najczęściej szpinak bo uwielbia, ciekawe po kim skoro rodzice nie lubią a i w ciąży nie jadłam :-D ) i po takim obiadku od razu jeszcze deserek i to na 2 godziny starcza potem 180 mleka i spać :-) :-) Za to od paru dni po 10 godzinach snu zjada tylko 120ml mleczka:szok::szok: i to jeszcze tak od niechcenia :-D

Przegapiłam odpowiedź na ogólnym więc zapytam jeszcze raz tutaj, czy mój bezzębny syn poradziłby sobie z ciasteczkami HIPa lub podobnymi?? a może macie jakiś przepis na biszkopty dla dzieci??

Mojemu się ostatnio apetycik zwiększył :-) Teraz na obiadek dostaje słoiczek z wkładką :-) tzn. dodaje ziemniaka albo kaszę jaglaną, ryż lub inne warzywo (najczęściej szpinak bo uwielbia, ciekawe po kim skoro rodzice nie lubią a i w ciąży nie jadłam :-D ) i po takim obiadku od razu jeszcze deserek i to na 2 godziny starcza potem 180 mleka i spać :-) :-) Za to od paru dni po 10 godzinach snu zjada tylko 120ml mleczka:szok::szok: i to jeszcze tak od niechcenia :-D

Przegapiłam odpowiedź na ogólnym więc zapytam jeszcze raz tutaj, czy mój bezzębny syn poradziłby sobie z ciasteczkami HIPa lub podobnymi?? a może macie jakiś przepis na biszkopty dla dzieci??

hippa odradzam, lepsze będą zwykłe biszkopty lepiej się rozpuszczają w buziolu :)

dziewczyny a jak często wasze maleństwa piją teraz mleko i ile? i wogóle ile im dajecie jedzenia i w jakich odstepach czasu.
Mój Natan to tylko cyca by chciał. Właśnie jestem po niepowodzeniu dawania mu kaszki. Rano ok 7 wypił tylko troche z cyca o 10 zrobiłam kaszkę a on w ryk i sie zapiera i nie bedzie jadl. Dałam mu cyca i zasnął. nie wiem moze był zmęczony. Wydaje mi sie ze powinien byc glodny o tej 10 a on nie chcial jeśc, Namęcze sie z nim jak nie wiem przy tym jedzeniu :(

a i jeszcze jedno: kiedy odstawiacie dzieciaki od cyca i jak to zrobicie? ja już bym chciała powoli go przestawiac na butle ale wiem ze bedzie ciezko.

nadika mój rano też kaszki nie chce, musi być cyc i koniec, potem do drzemki też cyc. MM nie daję. Odstawię od piersi koniec maja/czerwiec. Podobno smaruje się piersi sokiem z cytryny, zobaczę jak to będzie, moze łukasz nie będzie potrzebował już cyca.

dziewczyny a jak często wasze maleństwa piją teraz mleko i ile? i wogóle ile im dajecie jedzenia i w jakich odstepach czasu.

Maja je średnio 4 posiłki mleczne w ciągu doby, w tym dwa zagęszczane kaszką - łącznie je około 650-700 ml do tego dochodzi obiadek 190-220 gr, oraz deserek pól wielkiego słoiczka czyli około 90gr, do tego przekąski typu wafelki ryżowe, jogurt nat z owocami, chrupki

reklama
U mnie mniejwięcej tak: rano cyc, później ok 10 kaszka, 13 obiadek duży słoik, 15 deserek, 18 kaszka, przed snem cyc, w nocy mleko max. 250ml tak na 3 razy wypija. Prócz tego w ciągu dnia chrupy, jabłuszko, kawałek chlebka, wafelek ryżowy czy co tam się nawinie:)

Do góry