reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

a moja dziś zjadła w miksie; ziemniaka, pietrucha, brokół, kurczaka i masełko-ochyda-trzeba przyznać, ale nawet jej smakowało ;-) Chyba spróbuję z tym buraczkiem, albo selerem najpierw ;-)Kupiłam jej tę siateczkę na owoce...jak sięnie sprawdzi to już nie wiem jak ją przekonać do babanów chociażby .

reklama
Pytałam się dzisiaj pediatry o te deserki z jogurtem i twarożkiem po 6 miesiącu i ogólnie o to krowie mleko. Powiedziała mi, że w zasadzie to już od dawna podaje małemu krowie mleko bowiem mleko NAN (i nie tylko) jest właśnie na bazie tegoż mleka. Skoro maluchowi nie szkodzi a są takie deserki z przeznaczeniem do jego wieku to można spokojnie podawać.

A my dzisiaj mieliśmy dynie z ziemniaczkami (pół słoiczka) i jabłko z bananem (cały słoiczek wciągnęła :)), a na kolację może kaszka manna z soczkiem malinowym (wczoraj trochę próbowaliśmy i baaaaardzo zasmakowało) :)

Chyba bez różnicy jaka kaszka :)
Ja robiłam małej z tej nestle z 70ml kaszki i 1 łyżeczki soku malinowego (domowej roboty) - mała wsuwała że szok :D

reklama
Do góry