reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Kiedy można maluchowi dać Danonki, mały te jogurciki nestle po 6 miesiącu juz wcina, chociaż woli zwykły dorosły i czasami dostanie odrobinkę mojego jogurtu i tak myślę o Danonkach.

Z tego co pamiętam jest u nas na forum dziewczyna która już podaje swojemu maluchowi Danonki z polecenia lekarza. Nasi znajomi mają córkę o miesiąc starszą od naszego Kamila i też już podają Danonki od jakiegoś czasu. Nasi rodzice pewnie też szybko wprowadzali nam przetwory mleczne i fajne laski z nas wyrosły :-) Wydaje mi się więc, że tak jak już Ci napisały dziewczyny decyzja należy od Ciebie, tym bardziej że już inne jogurciki podajesz.

Intuicja matki to najlepszy doradcą :-)

arica- zupa jarzynowa z cielęciną Gerbera też ma w sobie groch i kukurydze. Wydaje mi się że musimy patrzyć na skład słoiczków bez znaczenia na producenta. W zasadzie to mojemu maluchowi jeszcze żaden nie zaszkodził :-) ani z grochem, kukurydzą lub przecierem pomidorowym :-)

Wczoraj podałam małemu na deserek śliwki i mam kupę za kupą :-) nigdy więcej śliwki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Szukałam dziś deserków gerbera powyżej 6 miesiąca i większość jest z jogurtem lub twarożkiem. Teraz to już sama nie wiem jak to jest z tym nabiałem. Na szczęście idę jutro do pediatry to może się czegoś dowiem.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też więcej srają odkąd podajecie im błonnik?? Na początku myślałam że to przez śliwkowy deserek ale to już zbyt długo trwa.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też więcej srają odkąd podajecie im błonnik?? Na początku myślałam że to przez śliwkowy deserek ale to już zbyt długo trwa.

no właśnie u mnie tak jest, bo wcześniej była 1 kupa dziennie a teraz 3. I nie wiem czy się tym martwić bo kupy robione normalnie, niewodniste, bez śluzu i krwi to chyba ok, co? :confused:

anecznik ogolnie nabial jest ok, np. jogurt naturalny, zolty ser
ale sa rzeczy, ktore powinno sie podawac starszym dzieciom

tu chodzi o danonki, monte, serki homo, ser typu camembert itp.

Gosia nie ma sie czym martwic, 3 dziennie sa ok, poza tym jak ladne to tak musi byc:)

my tu tyle zastanawiamy sie nad wptowadzaniem glutenu a jak spytalam kolezanke jak wprowadzala to spytala co to gluten?
ona zaczela dawac sloiki i kaszki po 6 m-cu niewiele sie zastanawiajac

Ostatnia edycja:
no właśnie u mnie tak jest, bo wcześniej była 1 kupa dziennie a teraz 3. I nie wiem czy się tym martwić bo kupy robione normalnie, niewodniste, bez śluzu i krwi to chyba ok, co? :confused:

anecznik ogolnie nabial jest ok, np. jogurt naturalny, zolty ser
ale sa rzeczy, ktore powinno sie podawac starszym dzieciom

tu chodzi o danonki, monte, serki homo, ser typu camembert itp.

Gosia nie ma sie czym martwic, 3 dziennie sa ok, poza tym jak ladne to tak musi byc:)

my tu tyle zastanawiamy sie nad wptowadzaniem glutenu a jak spytalam kolezanke jak wprowadzala to spytala co to gluten?
ona zaczela dawac sloiki i kaszki po 6 m-cu niewiele sie zastanawiajac

My chyba tak się trzęsiemy nad tymi schematami wprowadzania nowych rzeczy bo to w większości przypadków nasz pierwsze dzieci :-) przy następnych pewnie będziemy podchodzić bardziej na luzie :-) :-) Mama też mi mówiła że żadnego glutenu sropniowo nie wprowadzała :-) tak samo moja znajoma daje swojej córce skórkę od chleba czyli też się glutenem nie przejmuję :-D :-D a my się nad nim tak trzęsiemy bowiem na nietolerancje na gluten choruje aż 1% populacji :-D

My chyba tak się trzęsiemy nad tymi schematami wprowadzania nowych rzeczy bo to w większości przypadków nasz pierwsze dzieci :-) przy następnych pewnie będziemy podchodzić bardziej na luzie :-) :-) Mama też mi mówiła że żadnego glutenu sropniowo nie wprowadzała :-) tak samo moja znajoma daje swojej córce skórkę od chleba czyli też się glutenem nie przejmuję :-D :-D a my się nad nim tak trzęsiemy bowiem na nietolerancje na gluten choruje aż 1% populacji :-D

hehe to fakt;)

A moja gwiazda wreszcie zaczela jesc :) Wciąga zupy z mięskiem i owocki ze hej :)))))) Prawie dwa miesiące plucia i wreszcie jest sukces :)))))

reklama
Do góry