reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Mamakubulki, witaminę C niszczy
podwyższona temperatura
już od 40°C, światło słoneczne, tlen atmosferyczny
jak i tlen zawarty w wodzie, środowisko
obojętne i alkaliczne oraz nawet śladowe ilości związków
metali .
Światło w sojuszu z podwyższoną temperaturą i tlenem
niszczą nam bardzo szybko witaminę C w większości
produktów spożywczych. Gdy przez nieuwagę czy nieświadomość
użyjemy metalowe naczynia, pojemniki
czy sita i wprowadzimy nawet znikomą ilość związków
metali, rozkład nastąpi jeszcze szybciej.Dlatego tarki tylko plastikowe. Jeśli skrobiemy jabłuszko-łyżeczkaplastikowa-nie metalowa.

Dziewczyny,wracając do mięska podawanego codziennie.Piszą, by dwa razy w tygodniu... Podaję je "osobno", dodając do słoiczka hippa "dynia z ziemniakami".Gotuję pierś z kurczaka wiejskiego i razem to łączę. Helenka bardzo to lubi i czuję pismo nosem, że to mięsko to pozwoli łagodniej przejśc jej przez inne nowe smaki warzyw ;-) Dzięki i pozdrawiam

Ps. I jeszcze tak zapytam z ciekawości mamy karmiące mm ...czy wprowadzacie już żółtko?
 
Ania a mozesz podac zrodlo?
z tego co ja wyczytalam i radzila mi lekarka, dzieciom podaje sie miesko codziennie po okolo 10 gram, to jest naprawde malo
osobno ugotowane, zmiksowane z warzywami
starszym dzieciom (wiek przedszkolny) rzeczywiscie zaleca sie podawac mieso kilka razy w tygodniu, jak doroslym
mieso jest najlepszym zrodlem zelaza a teraz maluchy maja na nie ogromne zapotrzebowanie

co do tej wit C to zastanawiam sie jak w takim razie przygotowac dziecku obiad, gotuje sie w garnku i miksuje metalowym blenderem:baffled:
 
athena tez szukalam i chyba od pewnego wieku prawie wszystkie sloiczki maja dodawana sol ze wzgledu na jod, producenic twierdza ze to odrobina
Ja mam w domu kilka obiadkow Hippa po 6 lub 7 mc i tez jest sol
 
Athena - ja mam hippa dynię z indykiem, gerbera krem jarzynkowy z indykiem, smakowite jarzynki z cielęciną, jarzynki z delikatną rybką - wszystko bez soli po 5 m-cu.
Ale mam też kilka hippa z solą, np. potrawka z królika, purre z indykiem
 
"1. Moje dziecko ma 9 miesięcy. Od kiedy mogę zacząć podawać mu Danonki?

Wprowadzanie produktów mlecznych do diety małego dziecka trzeba zawsze konsultować z lekarzem prowadzącym, który zna dziecko i może pomóc dostosować dietę do indywidualnych potrzeb, a tym samym wykluczyć indywidualne przeciwwskazania (np. alergia na białko mleka krowiego, skaza białkowa). Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia."


ze strony producenta http://www.danonki.pl/index_mam3latka.php?id=czM3bWs1NmJwMTE1MQ==http://www.danonki.pl/index_mam3latka.php?id=czM3bWs1NmJwMTE1MQ==
 
reklama
Do dziewczyn które dają dzieciom obiadki ze słoiczków, które słoiczki oprócz GERBER nie mają w składzie soli, albo które konkretne obiadki z danych firm, bo w składzie Bobowity jest sól

Wiesz co, GERBERA są chyba najlepsze. Zarówno jeśli chodzi o sól, jak i o sam skład. Dla przykładu: zupa jarzynowa gerbera zawiera: ziemniaka, pietruszkę marchewkę, selera, a zupa HIPPA jarzynowa z warzyw ma tylko marchewke, ziemniaka i chyba groszek zielony! Jak kupiłam kiedyś szpinak z ziemniakiem HIPPa to w skladzie było mleko chude i śmietanka... I jeszcze pare dodatkow, ktore wydają mi się zbędne. Dlatego ja kupuję tylko GERBERA albo sama robię zupki.
 
Do góry