reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Laski jak podałam zupkę jarzynową i gaja wcinała i nie ma żadnych zastrzeżen to co teraz najlepeij podać??A kiedy kaszę mannę i w jaki sposób podać??

Ja mojemu podaje kaszkę manną rano łyżeczką (ale wiem że dziewczyny robią to przez butle) Wydaje mi się, że za pierwszym razem lepiej podaj kaszkę rano na wypadek gdyby miało się z brzuszkiem coś dziać.

Jeśli chodzi o grudki to u mnie podobnie nawet jak się trafi to jest zjadana :-)

Ostatnia edycja:
A czy wasze maluszki coś pioją...Krzysiek nic nie chce, woda beee, herbatka bee soczki też, chociaż teraz coś tam przez przypadek soczku pociągnie z niekapka, ale ogólnie traktuje kubeczek jak nowy gryzak i jak poleci soczek to pluje i się krzywi.
ja sie musze napracowac zeby wpoic w Lile jakies 70-100ml dziennie, ale musi pic bo jak nie wypije to od razu kupa twarda i kleista i mala sie meczy, a jak popije to srujta 2 x dziennie jakby tylko na cycu byla :)

Podaje jej rumianek, wode, albo herbatke ziolowa hippa, soczkow to tylko jak utre jablko i odcisne to jej daje ten soczek
Pije z kubka niekapka pare pociagniec a reszte dopajam lyzeczka i tak przez caly dzien sie udaje obalic kubeczek

A czy wasze maluszki coś pioją...Krzysiek nic nie chce, woda beee, herbatka bee soczki też, chociaż teraz coś tam przez przypadek soczku pociągnie z niekapka, ale ogólnie traktuje kubeczek jak nowy gryzak i jak poleci soczek to pluje i się krzywi.

u mnie jest to samo, tylko cyc do picia a butelka czy niekapek to zabawka.

Chyba wypróbuję sposób koriander i będę dopajać łyżeczką, bo kupki też zwarte i coraz bardziej się pręży podczas kupkania.

Ja mojemu podaje kaszkę manną rano łyżeczką (ale wiem że dziewczyny robią to przez butle) Wydaje mi się, że za pierwszym razem lepiej podaj kaszkę rano na wypadek gdyby miało się z brzuszkiem coś dziać.

Jeśli chodzi o grudki to u mnie podobnie nawet jak się trafi to jest zjadana :-)
ale dajesz kasze manna? cala porcje czy tylko lyzeczke?
Jas tez ciezki do picia, nie wiem juz co mu podawac i jak zeby pil
dzis kupilam mu niekapka z nuka, jutro wyprobuje
az mi sie wierzyc nie chce ze on nie potrzebuje pic
czasami popije z lyzeczki ale dziennie to jestem w stanie wpoic w niego 30 ml

U mnie ze zrobieniem kupy nie ma problemu nawet nie wiem kiedy ją robi, żeby nie zapach to bym nie wiedziała, że pełna pielucha, ale kupka bez problemu jest odkąd zaczełam go karmić owocami i warzywami.

u nas na odwrót, nigdy nie było problemów z kupą (w sumie teraz też nie ma ale się trochę pręży) dopóki nie zaczęłam wprowadzać warzyw i owoców.

Gaja obowiązkowo raz dziennie herbatka 150 ml + do tego jeszcze z 2 razy dziennie woda tez po 120-150 ml:)

reklama
Do góry