reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

athena- mój też na wszelkie picie bleeeeeee jedynie po pierwszym karmieniu rano z godzinkę przełkinie coś, a potem niet... dziś cud- sok bananowy zasmakował i pił cały dzień, znaczy lącznie ok 100 mo soku rozcieńczonego wodą wyduldał, ale na niego to mega dużo

reklama
U mnie ze zrobieniem kupy nie ma problemu nawet nie wiem kiedy ją robi, żeby nie zapach to bym nie wiedziała, że pełna pielucha, ale kupka bez problemu jest odkąd zaczełam go karmić owocami i warzywami.

U nas tak samo. Odkąd Pola je jabłuszko i zupki to kupę robi raz lub 2 dziennie. Wcześniej zdarzały jej się np. 4 dni bez kupy.... Tylko teraz robi bardziej śmierdzące :)

Co do picia. To byłam przekonana, że mój maluch nie lubi wody, bo nie chciał jej pić z butelki. A okazało się, że z łyżeczki woda jest całkiem dobra :-) a przed chwilą testowałam kubeczek medeli i powolutku powolutku troszkę wypił

Co do picia. To byłam przekonana, że mój maluch nie lubi wody, bo nie chciał jej pić z butelki. A okazało się, że z łyżeczki woda jest całkiem dobra :-) a przed chwilą testowałam kubeczek medeli i powolutku powolutku troszkę wypił

Mówisz o tym kubku MEDELA KUBECZEK DO KARMIENIA 1 SZT WYS 6ZL (1287162888) - Aukcje internetowe Allegro ?? Ja chce go kupić, żeby nie uczyć młodego pić z kupka niekapaka. Jak idzie mu nauka picia??

U nas tak samo. Odkąd Pola je jabłuszko i zupki to kupę robi raz lub 2 dziennie. Wcześniej zdarzały jej się np. 4 dni bez kupy.... Tylko teraz robi bardziej śmierdzące :)

Oj i to o wiele bardziej :-) fuj fuj fuj :-) a im więcej posiłków tym będzie bardziej "aromatyczna" ta kupa :-)

Ja mam w domu kolekcję soczków i herbatek, ale te soczki z przyjemnością pije sama szkoda że takie drogie, ale próbuje dalej może któryś temu małemu diablątku zasmakuje.

Ja też podjadam słoiczki młodego, a potem mi głupio że tyle kasy zjadłam lub wypiłam:zawstydzona/y:

Mój właśnie karmi małego kaszką :-D :-D właśnie słyszę popłakiwanie, czyli i dziś zbyt dużo tej kaszki nie zjadł :-(

moja też jak wypije to jest święto...Ostatnio miała temperaturę i o dziwo nawet piła...a może to ja częściej przystawiałam ją do tych herbatek, by sie nie odwodniła? Nie wiem...w każdym bądz razie zaczęłam podawać jej herbatę Hippa "jabłko z melisą" i chyba bardziej jej smakuje od tej "uspokakającej " ;-) Uważajcie na herbatę z "Jabłkiem i melisą" Bobovity...ma masę innych dodatków jak choćby koper i anyż :no:

Co do rozszerzenia diety to jesteśmy spóźnione z powodu alergii na marchewkę, a później zmianę mleka...więc dopiero przetestowałyśmy Sinlac- tak sobie smakował...teraz jest kaszka Bobovita ryżowa z jabłkiem...powoli się do niej przekonuje, ale je malutko. Od jabłek się kwasi strasznie (hippa i bobovity), a dziś próba z bananem(hippa) wypadła podobnie...chyba nie przypadł jej do gustu... ale się nie poddajemy :tak: Po 3 dniowej próbie z bananem zaczynamy w końcu warzywka.

Ostatnia edycja:
Mówisz o tym kubku MEDELA KUBECZEK DO KARMIENIA 1 SZT WYS 6ZL (1287162888) - Aukcje internetowe Allegro ?? Ja chce go kupić, żeby nie uczyć młodego pić z kupka niekapaka. Jak idzie mu nauka picia??
Tak, o tym. Dzis byla pierwsza proba, ale wydaje mi sie, ze niezle poszlo zwlaszcza, ze bylo to po duzej ilosci zupki. Smoka butli od razu by wypchnął, a tak choć trochę popił.
Tylko przy tym jak i przy łyżeczce cierpliwość jest wymagana, bo trzeba dawać tak po troszkę, żeby się nie zachłysnął.

reklama
Do góry