reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Dziewczyny jakie kaszki podajecie swoim maluchom? Ja na razie wprowadziłam wczoraj marchewke i mała nawet jakos jadła, nie wykrzywiala się, tylko byla zdziwiona o co chodzi.
Za niedługo chce jej podac kaszke to moze bedzie lepeij pzresypac nocji, bo cos jej sie odmienilo i dwa razy budzi sie na cyca, no wlasnie karmie caly czas piersia i zastanwiam sie jak to bedzie z tymi kaszkami bo one sa na mleku modyfikowanym i czy bedzie jakas reakacja na to? Zielona jestem w tym temacie...

Dzieki za odpoweidzi

mój Tomuś dostał do "oblizania" wczoraj łyżeczkę po kaszce Bobovita z bananami, moja córcia ja uwielbia i je do tej pory w ramach podwieczorka lub 2 śniadania a tym razem i Tomuś się załapał, najpierw była mina co ty mamo mi dajesz a później juz sam buźkę otwierał i tak fajnie mlaskał o jeszcze
poczekamy jeszcze tydzień lub dwa i zaczniemy podawać

Dziewczyny jak wprowadzacie gluten? Czy jak już zaczęłyście to dajecie codziennie kaszkę manna do zupki?
A te które stosują słoiczki, w niektórych jest gluten w niektórych nie, czy w tych co nie ma to same gotujecie kaszkę na wodzie i dodajecie do słoiczka?

Dziewczyny jak wprowadzacie gluten? Czy jak już zaczęłyście to dajecie codziennie kaszkę manna do zupki?
A te które stosują słoiczki, w niektórych jest gluten w niektórych nie, czy w tych co nie ma to same gotujecie kaszkę na wodzie i dodajecie do słoiczka?
ja zaczelam tak: robilam osobno kaszke manna i dwie lyzeczki dodawalam do obiadku ktory akurat Lili jadla. I tak robimy co 2 dni
Podobno taka ekspozycja na gluten ma trwac 2 miesiace..
Sloiczkow zawierajacych gluten jeszcze nie podawalam bo nie wiem ile tam go jest dokladnie

ja dodałam kaszę do brokuł jak gotowałam a później w słoiki i podawałam co drugi dzień (na przemian z marchewką lub zupką jarzynową gdzie glutenu nie było:)

reklama
Do góry