reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Zajecia na basenie dla niemowląt sa chyba od 3 miesiaca, ale ja bym sie jeszcze bała, dziecko musi juz porządnie i pewnie trzymac głowko, a takiemu 3 miesiecznemu ona leci jeszcze czasem, a po za tym z tego co wiem trzeba miec pozwolenie pediatry zeby zapisac na zajecia niemowlaka, przynajmniej u nas tak jest.

tam też tak jest - nie ma limitu wiekowego, tylko trzeba pozwolenie od pediatry np. koleżanka tam chodzi od 4 m-ca z córką

my chcemy na początku ją oswoić z woda, żeby potem już chodzic na zajęcia :-)

Dorotko jeśli zielona kupa jest takiej samej konstystencji co żółta to naprawdę nie ma paniki.
Wynikiem może być zmiana mleka.
Pytałam pediatry w poniedziałek na wizytce - bo i mnie nurtowało takie pytanie.

Madziu dzieki Wlasnie to jest ta sama kupka co wczesniej tylko zielona Ale dzis zrobila juz mniej zielona zobaczymy jak to bedzie dalej :tak:

Dorotka - Akurat przy cycu podobno zielona to normalna. Ja nawet lekarce pokazałam, bo akurat nam się "przydarzyła" na wizycie i powiedziała, że jest ok.

Co do sztucznie karmionych - wycztałam, że cytuję "Kiedy zmieniłam mojej miesięcznej córce mieszankę, jej kupy stały się luźniejsze i zielonkawe. Dlaczego? Prawdopodobnie nowe mleko zawiera żelazo, które powoduje zmianę koloru stolca. Jeśli maluch jest zadowolony, dobrze się rozwija i prawidłowo przybiera na wadze, nie ma powodów do niepokoju."

Niemowlęce kłopoty
Kupa noworodka - Noworodek - artykuł

Do angielskich mamuś- jakie mleko modyfikowane podajecie? Nie wiem, na które się zdecydować, w szpitalu widziałam, że dawali SMA....

ANAi ja daję Lilianie SMA a Laurze dawałam z kolei COW&GATE bo w PL miała bebilon a tj najbrdziej zbliżone jeśli chodzi o skład. Możesz kupić na początek próbki mleka w małym kartoniku i tak wszystko zależy indywidualnie od tolerancji organizmu dziecka.

reklama
aaa, na basen też się z dziećmi wybieramy ale jak ociepli się trochę. w ciąży chodziliśmy ale potem przestałam, żeby woda się przez mnie nie wylewała:-p

Do góry