reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

a zapomnialam zapytac czy przegotowujecie wode do kapieli dla maluszkow, bo ja gdzies to przeczytalami w sumie robie tak od urodzenia malej czyli juz 4 tyg.ale powiem Wam ze to meczace tak latac z czajnikiem.
Ja nie gotuje wody do kkapieli i nigdy tego nie robilam.Mysle Agus ze mozesz to sobie odpuscic:tak:
Za to wode do mleczka albo taka do napicia to robie z mineralnej gdyz ta w kranie jest paskudna:wściekła/y:kamien jest na garnuszku juz po pierwszym przegotowaniu za to po mineralnej 3-4 gotowania i dopiero na garnku zaczyna osiadac kamien a wiec napewno ineralna jest lepsza.Kupuje 5l i jest ok.

Co do kremow ja mam sudocrem, oliwke Bambino, natomiast kapie mala w Hipoalergicznym plynie NIVEA i jest rewelacja:tak:

reklama
Ja nie gotuje wody do kkapieli i nigdy tego nie robilam.Mysle Agus ze mozesz to sobie odpuscic:tak:
Za to wode do mleczka albo taka do napicia to robie z mineralnej gdyz ta w kranie jest paskudna:wściekła/y:kamien jest na garnuszku juz po pierwszym przegotowaniu za to po mineralnej 3-4 gotowania i dopiero na garnku zaczyna osiadac kamien a wiec napewno ineralna jest lepsza.Kupuje 5l i jest ok.

Co do kremow ja mam sudocrem, oliwke Bambino, natomiast kapie mala w Hipoalergicznym plynie NIVEA i jest rewelacja:tak:

MINISIA ja tez mam taki plyn do kapieli kremowy z NIVEA hipoalergiczny Taki duzy niebieskie opakowanie ????Jak tak to super ze jestes zadowolona moze i ja bede :tak:

skoro mamy temat kąpieli... macie jakiś sposób zeby maluszek nie płakał przy kąpieli? bo mój to krzyczy jakbyśmy mu krzywde robili i mi wtedy przykro jest... i czy którejś z was maluszek ma prosaki? bo mój ma ale nie wiem jakje zwalczyc...

skoro mamy temat kąpieli... macie jakiś sposób zeby maluszek nie płakał przy kąpieli? bo mój to krzyczy jakbyśmy mu krzywde robili i mi wtedy przykro jest... i czy którejś z was maluszek ma prosaki? bo mój ma ale nie wiem jakje zwalczyc...

Chcialabym Ci pomoc z ta kapiela ale moja tez z regoly drze sie wnieboglosy.Zauwazylam ze jest troszke lepiej jak sie jej nie obudzi do kapieli, wtedy tak nie placze, ale to nie jest latwie bo takie maluszki z regoly caly czas spia:-)
Ale moze chociaz Cie pocieszylam ze twoje malenstwo nie jest wyjatkiem;-)

Blond z tego co mi wiadomo to wode morska mozna stosowac do pielegnacji, ale jesli dziecko ma katar to frida bedzie potrzebana.Woda pomoze tylko nawilzyc nosek i bedzie latwiej usunac wydzieline.

Jeszcze co do fridy to rzeczywiscie jest lepsza niz gruszka?Ja mam gruszke i nie jestem zadowolona, wydaje mi sie ze mecze tylko dziecko, a to co jest w nosku i tak zostaje.

mój u mnie się dze a u tatusia 2 ostatnie kąpiele nie, wiec nie wiem czy mu przeszło, czy woli M ręce. My własnie po rannej kapieli i mały na cycu

Ja mam gruszkę i fridę...fida to rewelacja. Wyciagnie się mało inwazyjnie wydzielinkę z nosa a dziecku lepiej się oddycha.

Aby dziecko nie płakało przy kąpieli położna poradziła żeby je lekko nakarmić. Na szczęscie Hania lubi kąpiele.

Tak sobie myślę, że dokupię pieluchy tetrowe. Mam ich 20. Przydają sie bardzo nie tylko przy Hani ale ja sobie wkładam na noc do stanika. Wkładki laktacyjne musiałabym zmienić co 5 minut. Najwięcej produkuję nad ranem i potem mogę wyżynać do butelki mleko z pieluchy;-)

kaka u mnie M też dokupował tertówki, ze mnieleci mleko tak ze ja je ladnie brudze, zeszta przydaja się

reklama
Czuje sie jak doja krowa;-) Przebieram sie czasem kilka razy dziennie bo mi głupio chodzić z plamami po mleku a jak kamie to nie zawsze widzę, ze mi wycieka:baffled: Powinnam iść i kupić sobie jeszcze z 2-3 staniki bo te ciągle też mokre wiec codziennie pralka chodzi.

Do góry