reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

A próbowałas z mascia na sutki bepanthen?? jest super. smarowac po kazdym karmieniu. przez noc mi sie suty zagoiły

reklama
Co do ulewania...to ja ciagle jestem mokra. Mała pije z jednej strony łapczywie a z drugiej strony cieknie jej z koncików ust. I czckawka mnie strasznie denerwuje.
Kaka82 mi pani z poradni laktacyjnej poleciła na czkawkę żeby nakrywać małego w czasie karmienia, chociaż pieluszką i na Kubusia działa-od 4 dni nie ma czkawki, a średnio męczył się 3-4 razy dziennie:nerd:
My z kąpielą nie mamy problemu, zawsze małego karmię przed i nie płacze w czasie pluskania:-D Choć na początku na "głodnego" kąpałam to płakał jakby go ze skóry obdzierano:sorry2:

A próbowałas z mascia na sutki bepanthen?? jest super. smarowac po kazdym karmieniu. przez noc mi sie suty zagoiły

Mam i smaruję. Po nocy rzeczywiście jest lepiej, ale to co w nocy się zagoi to w dzień przez to jego jedzenie non stop sie odnawia :-( mały źle ssie i albo to polubię albo zrezygnuję. Na razie zaciskam zęby i próbuję. Ale jak do końca 1 mies nic sie nie zmieni to chyba nie wytrzymam i sie poddam :-(

Mam i smaruję. Po nocy rzeczywiście jest lepiej, ale to co w nocy się zagoi to w dzień przez to jego jedzenie non stop sie odnawia :-( mały źle ssie i albo to polubię albo zrezygnuję. Na razie zaciskam zęby i próbuję. Ale jak do końca 1 mies nic sie nie zmieni to chyba nie wytrzymam i sie poddam :-(
Kurczę, mi Mały pogryzł sutki, były już strupki, a teraz jest już wszystko w normie. Co prawda boli to jego pierwsze "pociągniecie", ale później jest ok.
No i ten nawał... Zaczyna piec, kiedy Mały budzi się na karmienie. Jakaś telepatia piersi i Kapitana?

mi sie brodawki juz podgoily,ale co któres zakladam osłonki i oczywiscie bepanten. mi mały buszuje od 15, cyca, ale spac niezabardzo, teraz usnął ale lezy przy mnie

Jakie muły będziemy miały od noszenia dzieci;-) Ja staram sie po każdym karmieni jak juz drzemie włożyć ją do łóżeczka ale zaraz oczy otwiera skubana;-)

Z ta pieluszka w kapieli to juz sprawdzalam, w sumie to ja ta kapiemy od poczatku, tylko z ta glowka nie wieadomo co zrobic, bo nie lubi jej myc.Wczoraj nakarmilismy ja przed kapiela i pierwszy raz nie plakala, nic a nic, normalnie cud jakis.Nawet jak ja wyciagalismy i ubieralismy.Aniol normalnie;-)

A my bylismy dzis na wazeniu.W 27 dni od urodzenia mala przybrala 775g.Hip hip hura!!!!Wazy 4830:-)

reklama
Do góry