reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Ja też daje na czkawkę cyca,czasem wodę przegotowaną jak mała dostaje po jedzeniu i nie chce cyca,a jak dostaje z zimna to ją okrywam.

Takie pytanie dziewczyny jak wyjdziecie na dwór w taką pogodę a maleństwo będzie głodne no to jak dać cyca?Jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Moja mala tez bardzo czesto dostaje czkawki i cyc jest na to najlepszy :-)

Zanim sie wyjdzie na spacerek trzeba pozadnie nakarmic malenstwo :-). Ja tak robie i jest wtedy grzeczna jak aniolek i spi smacznie.

hej pisze jedna reka bo mała mi spi na rekach, niechce spac w lozeczku, tylko na rekach, tylko ja połoze to płacze:-(niewiem co mam robic, bo jak zaczyna płakac to zaraz chce cyca, nie naje sie pożadnie tylko tak na raty, mam pokarmu duzo bo mi leci zreszta siusia i robi regularnie kupki. niemoge nawet sie wykapac, zjesc, rozkleiłam sie, ona jest taka kochana i słodka,szkoda mi jej.
do pielegnacji uzywam sudokrem bo mała ma przyczrwieniona cipulke, przemywam woda,kapie w oliatum i smaruje oliwka bambino,bo przenoszona i łuszczy jej sie skura.

reklama
Gabrysia tez woli na rekach spac wtulona w mojego cyca. Jak sie naje to go wypluwa i pozniej na nim spi. Jak bardzo mocno zasnie wtedy odkladam ja do lozeczka albo wozka i wtedy tam spi..ale przewaznie u mnie na rekach bo tez czesto sie budzi jak tylko poczuje, ze mnie nie ma. Smoczek raz dziala raz nie, jak go juz zassie a potem jej wypadnie to sie strasznie denerwuje i rozbudza, a czasami wogole go nie chce pociumkac i powoduje u niej odruch wymiotny.
Ach te nasze szkraby! Ale nie ma co sie dziwic. Przez 9mcy byly w naszych brzuszkach to i lepiej spac u mamuni niz w jakims lozeczku.

Do góry