reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Dziewczyny a co robic traz moge z malym zeby sie nie znudzil?bo on w dzien spi wlasciwie tylko na spacerze i czasami mam wrazenie jak lezy w tym bujaczku ze mu sie nudzi i dlatego placze...bo ile mozna gadac i pokazywac mu zabawki na palaku?:baffled:ja nie wiem co z wlasnym dzieckiem robic...masakra:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny a co robic traz moge z malym zeby sie nie znudzil?bo on w dzien spi wlasciwie tylko na spacerze i czasami mam wrazenie jak lezy w tym bujaczku ze mu sie nudzi i dlatego placze...bo ile mozna gadac i pokazywac mu zabawki na palaku?:baffled:ja nie wiem co z wlasnym dzieckiem robic...masakra:zawstydzona/y:

też się nad tym zastanawiam - moja Marika w leżaczku leży max. 10 minut (tylko jak się patrzy w akwarium), patrzy w karuzelę max. 5 min, a na macie nie chce leżeć :-( i też nie wiem, co robić, bo jak się nią nie zajmuję (co oznacza noszenie, a mi ręce odpadają, bo nawet siedzenie z nią jest złe) to płacze

tylko się uspokaja na przewijaku jak się do niej mówi i jak się ją przewija lub rozbiera/ubiera - co za dziecko sprytne :-D :-D :-D

hmm.no wlasnie.bo Rafalek corz bardziej kumaty sie robi a ja chyba coraz miej bo nie moge nic wymyslic...a przeciez nie bede go ciagle nosic bo co to pozniej bedzie:baffled::rofl2:

Pytanie do karmiących - czy Was też tak potwornie bolą brodawki, zwłaszcza przy karmieniu?????????? Dla mnie ból niesamowity, trochę lepiej po 10 minutach karmienia, ale tak to nie mogę się dotknąć do tych brodawek, wytrzeć ich ręcznikiem. Chyba tak nie powinno być... Aż mi się odechciewa przystawiać Marikę do cyca. :-( :-( :-(

Pytanie do karmiących - czy Was też tak potwornie bolą brodawki, zwłaszcza przy karmieniu?????????? Dla mnie ból niesamowity, trochę lepiej po 10 minutach karmienia, ale tak to nie mogę się dotknąć do tych brodawek, wytrzeć ich ręcznikiem. Chyba tak nie powinno być... Aż mi się odechciewa przystawiać Marikę do cyca. :-( :-( :-(

Kate - mnie nie bolą... troche tylko jak Szymnek się "przysysa"... ale smarowałam przez pierwsze 2 tygodnie maścią bepanthen.....pomogła baaaaaaardzo !!

Asia - ja mam to smao... co prawda nie mam jeszcze leżaczka, ale i tak karuzele zainteresuje go może na max 10 minut..jakakolwiek inna zabawka też... zamówiłam chustę i leczę, że t pomoże, ale okaże się...

MOJEJ NIUNI wyskoczyly jakby takie chrostki kolo PIPECZKI i wogole jest zaczerwieniona i mnie to nipokoji Nie wiem czy is dzis do lekarza czy poczekac do piatku bo mamy szczepienie ?????????????

reklama
Cześć dziewczyny !!

Dorotka - a może zmieniłaś pieluchy, albo krem do smarowania?? Może Oliwka jest uczulona na 1 z kosmetyków??

A mój Szymuś ma chrypkę :-( charczy strasznie i nie może "zastartować" z płaczem... męczy się trochę... też nie wiem czy iść do lekarza, czy próbować przeczekać... czy iść na spacer, czy siedzieć z nim w domu... Miały tak kiedyś Wasze dzieciaczki ????

Do góry