reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
A mój mały je tak ok 10-15 min póżniej zasypia. Jak zje trochę więcej to śpi nawet i 5 godz ale chyba będziemy musięli go zacząć budzić bo czasem denerwuje się jak tak śpi długo.:baffled:
U mnie nawał mleka już się zakończył było ciężko ale już się unormowało.
Teraz mam trochę problemów z przykładaniem Bartusia do piersi czasem boli a szczególnie prawa i na początku jak się tak zasysa:baffled:
Ale M pomaga mi przykładać małego do piersi i jest trochę lepiej.
Musimu się trochę nauczyć jeszcze techniki karmienia.

Dorotka na poczatku powinno sie sciagnac aby niedoprowadzic do zapalenia:tak: z czasem wszytko sie unormuje i bedzie sie tyle produkowało ile dzidzius potrzebuje:tak:

My też używamy oliwki bambino do ciała, ja uwielbiam zapach dziecka po nasmarowaniu:tak:
Ja też już po nawale mleka, musialam ściągać bo już czulam że zaczynala mnie boleć prawa pierś, teraz też ściągam bo mała przeważnie je na raz tylko z jednej piersi i tak dwa trzy razy dziennie muszę ściągać:tak:

Dziewczyny a co robicie z tym nawalem sciagnietym Bo rozumiem ze jak sciagne w nawale to i tak zaraz jestem w stanie karmic piersia :-)
Kolezanka doradzila mi ze moge zamrozic ale klopot w tym ze ja mam mala lodowke i bez zamrazalnika :-(Wstyd ale to prawda :-(

Ja też sie poce, mleko leci ze mnie. mały ssa róznie raz długo a raz krótko, śpi tez róznie. Najgorsza jest czkawka bo go budzi. nielubi przewijania, ubiernia i kapieli- maly nerwósek. Ma noworodkowe zapalenie skóry więc kąpie go w Oilatum z kalium, potem spray neomycyna i sudokrem na pupcie, ale go tylko po kapieli. Kąpiel mam 2 razy dziennie narazie. W domku doszedł balsam do ciała. Na pępek piochtanina, ale ma juz kikut odciety.

reklama
Ppatqa jak Lenka ma czkawke to przystawiam ja na chwilke do cyca napije sie cieplego i przechodzi, mozna tez dac kilka lykow cieplej przegotowanej wody, ale ja tego nie probowalam:tak:

Do góry