reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Hmm, tak się zastanawiam czy powinnam się martwić czy to coś przejściowego :baffled: Dzisiaj Bartek zrobił kupę "z powietrzem" - taką pianę. Do tej pory ta kupa była bardziej gęsta, a dziś taka inna. W sumie już wczoraj taka piana się robiła przy puszczaniu bąków. Tylko, że nic więcej się nie zmieniło ani zapach, ani kolor, ani samopoczucie mojego dziecka. Za tydzień mamy szczepienie więc wtedy zapytam lekarkę chyba, że nic się nie zmieni, to pójdę w czwartek.

reklama
Kasia, Maciek też raz (chyba) zrobił taka spienioną kupę. A zauważyłam to tylko dlatego, że zrobił ją podczas przebierania, na przewijaku. Też przy prykaniu. Zresztą on inaczej nie robi :tak: tylko z wielkim pryk. Przynajmniej wiem, że coś poszło ;-). Troszke się wtedy przestraszyłam, ale nic oprócz tego nie było.

No właśnie. Ja też zauważyłam to w takiej sytuacji. Przed chwilą znowu była kupa w pieluszce, a był ze mną cały czas i nie było nic słychać. Będę go obserwować. Może to taki urok :baffled: Nie mam doświadczenia w tej kwestii, moja córeczka miała zaparcia więc kupa była świętem ;-)

ASIU zastanawialysmy sie ostatnio o tym mleku I w humana jest do 3 miesiaca 90 ml wody a w bebiko co dzis kupilam od 2 miesiaca jest 120 ml poniewaz humana ma wieksze ilosci wszystkiego czyli bialka itp :-)

Dziewczyny ktore macie te kropelki Sab simplex xzy Wy dajecie 15 kropli do kazdego jedzenia???to mi sie strasznie duzo wydaje a i te krople szybko sie skonxcza jesli tak bede dawac .jak to ma byc?

blond ,koleżance z którą chodze na spacery lekarka kazała dawac jakos inaczej jutro się dowiem i ci napisze, bo mówiła mi jak ale nie pamietam. gdzie kupujesz w niemczech pampki chodzi mi jaki sklep???

Moze to glupie pytanie do mam karmiacych butla ale kiedy wy przygotowujecie butelke Jka dziecko wam sie obudzi to wtedy i studzicie ja czy wczesniej troche Bo ja staram sie wczesniej a pozniej podgrzewam ale nie wiem czy dobrze robie ?????

ja podgrzewam wode w podgrzewaczu albo teraz jak jestem u gory w mikrofali na 20 sekund i mleko gotowe w minutke.a z tego co wiem nie wolno wczesniej sztucznego robic i podgrzewac tylko swieze.moze postac godzine i w tym czasie powinno byc zjedzone(tak przynajmniej polozna srod. mi mowila jak zaczynalam karmic sztucznym)

reklama
Dziewczyny karmionce cycem-dajecie Waszym maluchom witaminkę "K"? Mój synek bardzo zle na nią reaguje-sprawdziłam to...jak tylko mu podam murudzi i nie śpi prawie cały dzień:szok: A jak nie podam to nie to samo dziecko... Sama teraz nie wiem co robić...

Majeczka - ja poidaję K, ale nie zauważyłam żadnej zmiany...

Do góry