reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

u mnie jest 3,4 tydzien 120 ml wody i 4 miarki, a drugi miesiac 150 wody i 5 miarek.ale boje mu sie az tyle dac wiec daje 140 i czasami ciagnie jeszcze pusta butelke:(i placze.zapycham go wtedy smokiem.nie wiem czy dobrze robie...dzisiaj to ja juz nic nie wiem.

reklama
u mnie jest 3,4 tydzien 120 ml wody i 4 miarki, a drugi miesiac 150 wody i 5 miarek.ale boje mu sie az tyle dac wiec daje 140 i czasami ciagnie jeszcze pusta butelke:(i placze.zapycham go wtedy smokiem.nie wiem czy dobrze robie...dzisiaj to ja juz nic nie wiem.

No to ja jej bede dawala wiecej Najwyzej dluzej bedzie sie ja nosilo Bo lekarka kazala dobrych kilka minut po jedzieniu ja nosic aby jej nie klasc bo wtedy napewno wyleje i to sie sprawdza A moja tez ciagnie pusta butelke :-(To chyba zaczne jej dawac od 100 do 120 ml Ale to chyba nie ma znaczenia ze na moim mleku pisze inne proprcje Tzn miarki mam takie same na 120 ml 4 miarkiChodzi mi o to ze na moim w tygodniach dziecka pisze ze calkiem inna ilosc ml sie daje dziecku ale to chyba nie ma znaczenia ????????Jak dla mnie to 90 ml do 3 miesiaca dziecka to chyab zamalo ????????

na moim 90 ml jest w 1 i 2 tygodniu.a moze kalorycznosc masz wieksza i dlatego...?a nie to bez sensu...bo przeciez powinna rosnac raczej a nie 3 miesiace to samo..

majeczko ja daję wit. K, Iga w dzień i nocki ładnie przesypia, ale wieczory tak od 21 do 23-24 jest strasznie marudna. Wit. K daję zawsze popołudniu, nie wiem czy to w związku z tym może byc niespokojna, ale kiedyś na forum czytałam że K może miec takie działanie, jednak uważam że wszystko trzeba omawiac z pediatrą. Ja mam jutro szczepienia to spytam

ASIU u mnie pisze ze od 2-8 tygodnia 90 ml wody 3 miarki mleka i po miarkach mleka bedzie 100 ml
Pozniej od 3 miesiaca 120 ml wody 4 miarki i mleka wychodzi 130 itp

No dziwne to jest ale nic bede dawala jej wiecej choc jak ja dokarmiam piersia to nie wiem tak naprawde ile jej dawac bo nie wiem ile ml wypija z piersi

U nas tez butla stąd nie daje wit K.
Hania wypija tak od 90 do 120 ml. W nocy wypije 90 i wtedy gdy daje jej najpierw cyca. A bez cyca 120 wygoli;-)

reklama
Do góry