reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
U mnie jest masakra ze smoczkiem JA MAM INNY KLOPOT OLI TOLERUJE TYLKO JEDEN SMOCZEK KTORY JEST DO 6 MIESIECA A ILE ONA MA SAME JUZ WIECIE I ZA CHOLERE NIE DA SOBIE DAC INNEGO SMOKA
Strasznie mnie to martwi i chyba zaczne przyzwyczajanie do innego smoka nawet jakby to mialo byc trudne czyli krzyki i ryki Tylko ja jestem taka slaba i malo konsekwentna :crazy::baffled:

Moze macie jakis pomysl ?

Może taki syam tylko dla starszych dzieci?
A może ona się nie do rodzaju przyzwyczaiła, tylko do konkretnego egzemplarza?
Ja daję cały czas 2 lub 3 na zmianę, żeby uniknąć takiego przywiązania.
No i jak pisałam smok jest wyłącznie do zasypiania.
Nie pozwalam się bawić czy czuwać ze smokiem.
Czasem spełnia przed snem rolę gryzaka :tak:

Nie wiem moze ona tyle razy je bo ona je po trochu a pzoneij zaraz glodna ?????????

Rzeczywiście dużo razy.
A może jej się tylko pić chce?
Albo mleko spróbuj podać zaraz po słoiczku tak do popicia...
No sama nie wiem.

MALENA sprawdzalam juz we wszystkich sklepach Rozmawialam z babkami I drugiego takiego smoczka z taka sama koncuwka ta co ma dziecko w buzi nie ma dla starszych dzieci Juz nawet kupione ma 2 smoczki z tej samej firmy tylko 2 rozne Ten co kocha jest z TT i mam 2 inne tez z TT po 6 miesiacu Wlasnie dawlaam jej zas teraz i pluje nim odrazu Jak tylko posmakuje nowego smoczka jest krzywa mina Plucie i placz :-(
Ona tak kocha smoczek ze jak jest zdenerwowana to wystarczy jej go dac i juz dziecka nie ma :-(
Jak tylko widzi smoka to juz otwiera buzie szeroko I nawet jak to jest inny smok ale wystarczy ze poczuje ze to inny to juz jest beee
Nawet dzis przy zasypianiu robilam jej ze jak sie uspokoila z ukochanym smoczkiem to dawalam jej ten po 6 miesiacu odrazu reagowala ze jest bleeee
Mowie wam masakra :-(

A co do jedzenia to staram sie ja bardziej przepajac A jedzenie tak jak mamy zaplanowane Ale ona nieraz nie chce pic i pluje tym a jak posmakuje mlekczka to jest cacy

A jaka ten smoczek ma koncówke?? Ja Rafałowi musze cały czas te same smoczki kupowac, bo innych nie chce, ale te co ja kupuje sa od urodzenia bez ograniczen wiekowych :-)

A jaka ten smoczek ma koncówke?? Ja Rafałowi musze cały czas te same smoczki kupowac, bo innych nie chce, ale te co ja kupuje sa od urodzenia bez ograniczen wiekowych :-)

U nas też nie każda końcówka podchodzi.
Lubi takie "spłaszczone". Ale są z różnych firm i w różnych rozmiarach.

Wiem ze duzo je ale co ja mam z tym zrobic ? Nie dac jej ?

Wasze dzieci jedza po 200 ml lub wiecej moja nawet zje 60 ml a maks 130 ml
a smok hmmm walsnie chodzi o ta koncowke Niesty nie ma takiego drugiego po 6 miesiacu :no:

My mamy taki jak wejdziecie sobie na strone
www.tommeetippee.pl
to na pieewszej stronie ze smoczkami na samej gorze jest reklama w ramce i pisze obok tego smoczka CLOSER TO NATURE

Dorota moj kocha tylko Nuka i jak przestawialam go na wiekszy rozmiar tez jaja byly ale po jakis paru dniach dawania mu co jakis czas do zabawy sie przyzwyczail.tzn zabralam mu tego malego smoka a tego mial w lozeczku i sobie go wkladal az polubil i juz nie pluje.
a ten Twoj smoczek rzeczywiscie jakis inny.ja wczoraj cos takiego w tesco widzialam i sie dziwilam ze jakis inny.jeszcze z canpola sa powiedzmy ze podobne :baloniki czy tam wisienki jak kto woli.
cos takiego
NUBY Smoczek wisienka do uspokajania od 6 m-ca (650271093) - Aukcje internetowe Allegro
i chyba to wlasnie widzialam.
a z tym karmieniem to sama nie wiem.widocznie jej tak pasuje ale sdla Twojej wygody moglabys ja przetrzymac zeby wiecej jadla na raz i nie bedzie tak czesto juz jest

reklama
Do góry