reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Mnie też tak pediatra powiedziała - jak się pojawią tak na całego te pierwsze ząbki to czyścić.
Ale ja chyba delikatnie będę jemu masować dziąsełka.

MADZIU Masowac nie zaszkodzi Zwlaszcza jak teraz dziaselka swedza
ASIU u mnie tak jest od zawsze z nockami Od 5 niunia juz gada A kilka razy sie budzi w nocy I nie chce nic innego jak tylko mleko A ja z nia walczac mam noce nieprzespane
Kilka razy bylo tak ze obudzila sie raz ale zadko
No coz juz sie chyba przyzwyczailam

Marika ostatnio zazwyczaj pobudka między 4 a 5, cycek, a potem nie śpi już od 7 lub 8 i baraszkuje z nami w łóżku. Później drzemka koło 10.

No a mi się udało osiągnąć że młody budzi się pomiędzy 24-3 w nocy na jedzenie a potem je ok 6. Zależy to od tego o której i ile zje przed spaniem.Czasem tylko dostaje wodę w nocy lub jak nie zje nic wieczorem to budzi się ok 21 na jakieś mleko lub kaszkę, która powinien zjeść przed snem. Ostatnio bardzo mało je. w ciągu dnia zmusić go żeby zjadł cokolwiek to męczarnia. jedynie co to soczki pije. Mleka, słoiczków nic nie chce. No chyba że naprawdę bardzo zgłodnieje to da sobie coś wcisnąć. Przeważnie pół słoiczka jakiegoś dania lub deserek. Dopiero wieczorem zje troszkę kaszki albo i nie no i cycol w nocy i ok 6. Na dodatek połowę z tego co zje to zwymiotuje. Na razie niby mam to zostawić tak jak jest bo przybiera na wadze a ma niezły zapasik tłuszczyku w sobie. Jak przestanie prawidlowo przybierać na wadze to w tedy coś dostanie na to ulewanie.

Marma kamiś też je mniej, cyc 5-6, 11, 15 obidek, 18 cyc, 20.30 kaszka, już nie zawszew cyc, czasem jest pobudka w nocy na cyca. No i teraz to niewiem kiedy wcisnąć owoc, a spacer mamy 0d 11 do 15, i 0d 15.30 do 18

Ppatqa jakos dziwnie masz to ułożone, wychodza Ci przerwy 5h, potem 4, potem 3 i na koncu 2,5 he he. Nie lepiej rozłozyc zeby zawsze było mniej wiecej 3,5 - 4h??
U nas jest 7/8 cyc, 11 kaszka, 14.30 obiadek, ok. 18 cyc, 20.30 kąpiel i jakos 21 cyc :-) A owoc daje czasem po obiadku, ale z reguły po mleczku koło 18 :)

Mnie też tak pediatra powiedziała - jak się pojawią tak na całego te pierwsze ząbki to czyścić.
Ale ja chyba delikatnie będę jemu masować dziąsełka.

ja tam myję dziąsełka od urodzenia,a ostatnio odkąd pojawiły się ząbki to delikatnie i masuję i czyszcze przy okazji ząbki szczoteczka silikonową...nie zaszkodzi myśle tak sobie a i trening juz Miki ma przed nauką mycia ząbków na przyszłość...no i w sumie bakterie wywołujące próchnicę ma już każdy po narodzinach,więc trzeba już chyba teraz dbać i zapobiegać niż potem latać po dentystach i leczyć:-p

reklama
martynka moze i lepiej ale przekonaj do tego Kamisia, jak nie jest głodny robi mi krzyk na cyca:) i dlatego ta ranna przerwa jest taka długa

Do góry