reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni po wizytach.

Dorotko a może zamiast herbatki dawaj jej wodę - jak już pojawią się ząbki to ciężko będzie tak odzwyczaić małą od jej picia.
Pediatrzy zalecają ząbkującemu dziecku podawać w nocy wodę o ile się budzi.
Nie szkodzi na młode uzębienie.

reklama
Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni po wizytach.

Dorotko a może zamiast herbatki dawaj jej wodę - jak już pojawią się ząbki to ciężko będzie tak odzwyczaić małą od jej picia.
Pediatrzy zalecają ząbkującemu dziecku podawać w nocy wodę o ile się budzi.
Nie szkodzi na młode uzębienie.

Też tak słyszałam i tak robię. Ale nie każdy maluch chce wodę.
Ja swoją przyzwyczajałam do tego smaku (a raczej braku smaku) od 1 miesiąca.
I teraz nie ma problemu.

Dorotka powodzenia!
My we wtorek mamy ortopedę to zobaczymy czy są jądra kostnienia czy nie.
Pediatra nic nie mówiła o ciemiączku.
Muszę się spytać na następnym szczepieniu.

U nas z wodą jest różnie. Z tym że ja podaje w dzień bo mały już w nocy sie nie budzi. Ale on ma tak ze jak chce mu sie pic to wypije troche i jak zaspokoi pragnienie to więcej nie wypije wody. A herbatke to ile bym mu nie dała tyle wypije

Wczoraj Oli zjadla po 20 mleczko z kleikiem Pozniej kolo 22 chcialam zas jej dac mleczko ale ona nie chciala Przed 2 dalam jej herbatki wypila 70 ml pozniej przed 4 zas herbatka wypila 50 ml a przed 6 dalam jej juz mleczko

Dzieki za cynk o wodzie i zabkach :-) Tylko obawiam sie ze mozemy miec klopot z woda bo Oli wode sama pila chyba ze 2 razy i to bardzo dawno :-(
No to dzis jej w ciagu dnia zapodam wody aby sie przyzwyczaila i pozniej w nocy dzies jej dam wode i zobaczymy

A TERAZ PYTANIE NIE CHCE JEJ DAWAC KRANOWY JAK SAMA WODE MAM JEJ DAWAC DO PICIE WIEC JAKA WODE POLECACIE ?????????

Dorotko wiem, że Gerber ma specjalną wodę dla dzieci.
Sama jej nie kupowałam bo Sebcio nie lubi pić herbatek a jesli już to tak max 40ml wypiję a raczej ja wmusze w niego.
Chyba mleczko mu wystarcza.

Zresztą ja też nie używam kranówy - mąż przywozi taką oligoceńską ze studni - u nas są 3 takie rozlewnie.
Mamy 6 baniek 5 L po wodzie.

Wczoraj Oli zjadla po 20 mleczko z kleikiem Pozniej kolo 22 chcialam zas jej dac mleczko ale ona nie chciala Przed 2 dalam jej herbatki wypila 70 ml pozniej przed 4 zas herbatka wypila 50 ml a przed 6 dalam jej juz mleczko

Dzieki za cynk o wodzie i zabkach :-) Tylko obawiam sie ze mozemy miec klopot z woda bo Oli wode sama pila chyba ze 2 razy i to bardzo dawno :-(
No to dzis jej w ciagu dnia zapodam wody aby sie przyzwyczaila i pozniej w nocy dzies jej dam wode i zobaczymy

A TERAZ PYTANIE NIE CHCE JEJ DAWAC KRANOWY JAK SAMA WODE MAM JEJ DAWAC DO PICIE WIEC JAKA WODE POLECACIE ?????????

Widzisz jednak nie jest taka głodna w nocy skoro wypiła herbatke i poszła spać. Później odzwyczai się od picia i cała noc będzie przespana. Tylko wytrwałości życze i powodzenia. Trzymam kciuki:-):-):-)

Ja daję od urodzenia Żywca. Ona jest zalecana dla niemowląt.
Nie gotuję, ale codziennie otwieram nową butelkę, żeby była świerza.
Oczywiście ona wypije troszczkę, to sama dopiję.

Spróbuj może dawać coraz to słabszą herbatkę, aż dojdziesz do wody :tak:
A może herbatka bez cukru - taka z saszetek parzona?

Dorotko wiem, że Gerber ma specjalną wodę dla dzieci.
quote]

A ona jakaś spcjalna jest?

Malenko chyba nie - chociaż może ma mniej sodu i nadaje się taka bez gotowania.
No i chyba ją wycofali z rynku :baffled: ale czemu to nie wiem.
W sumie Żywiec też jest dobry.

reklama
Do góry