reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
Mamo Maksa ale mały preferuję tylko jeden boczek czy śpi na zmianę.
Jądra kostnienia w głowie kości udowej (czyli w tej części, która tworzy staw biodrowy) pojawiają się w okresie 6-12 miesiąca życia (średnio w 9 miesiącu).
Także jeszcze wszystko przed Maksiem.
Brak jąder kostnienia nie jest wskazaniem do zwiększenia podaży witaminy D3.
Jądra kostnienia w głowie kości udowej (czyli w tej części, która tworzy staw biodrowy) pojawiają się w okresie 6-12 miesiąca życia (średnio w 9 miesiącu).
Mama Maksa
październikowa mama
Jak bys mogła to bardzo proszę.Mama Maksa chciałabym ci odpowiedzie ć ale nie mam zielonego pojęcia 1 IV ide na USG i jak chcesz moge zapytac ortopedy;-)
No właśnie nie. dla Maksa nie ma znaczenia który to bok. Śpi raz na jednym raz na drugim. Juz sama nie wiem co myślec bo ty mówisz że od 6 miesiąca a Natusia pisała ze lekarz jej powiedział że to sie powinno wykrztałcić w 3 miesiącu. I już zgłupiałam:--(Mamo Maksa ale mały preferuję tylko jeden boczek czy śpi na zmianę.
magdziunia
Październikowa Mama'08
No widzisz co lekarz to inna opinia.
Mnie lekarz mówił jak byłam w 3 miesiącu życia Sebcia na badaniu usg bioderek, że jeszcze się nie wykształciły i do kontroli w 6 miesiącu.
Także potwierdza to co napisałam.
Ale lepiej dopytać u źródła.
Mnie lekarz mówił jak byłam w 3 miesiącu życia Sebcia na badaniu usg bioderek, że jeszcze się nie wykształciły i do kontroli w 6 miesiącu.
Także potwierdza to co napisałam.
Ale lepiej dopytać u źródła.
Mama Maksa
październikowa mama
mi powiedział że jak jest w jednym to i w drugim napewno sie wykrztałci. I kazał na kontrole dopiero jak zacznie chodzić ale tak myśle ze za miesiąc pójdę jeszcze raz żeby sie upewnić, żeby później nie było za późno.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Przykro mi. Masz racje że to chyba zależy od dziecka. Ale mi sie wydaje że jak dziecko skońcy te połroku to raczej ono już nocnego karmienia nie potrzebuje że to juz jest tylko przyzwyczajenie. Więc jak dla mnie to powinnaś odzwyczajać od nocnego karmienia. Siostra mojego męża ma synka który w kwietniu kończy rok i u nich do tej pory je w nocy. Oni od urodzenia nie mieli przespanej całej nocy
Chyba masz racje Oliwia chyba budzi sie z przyzwyczajenia I wie ze dostanie mleczko Ona w nocy je tak ze 2 razy albo i czesciej :-(No to teraz co mam robic Jak sie obudzi w nocy to dac jej herbatke ?????????Bo tak nic to sie nie da bo nie zasnie ,bedzie plakac i sie obudzi i bedzie klops
Kiedys dalam jej mleko i zrobilam za malo bo jest tak zawsze ze jak zrobie wiecej to pol wylewam pozniej Wiec zrobilam mniej Jej bylo za malo i po mleku dalam jej herbatki ktora mialam juz wczesniej przygotowana Wiec tylko zmienilam butelki po zjedzeniu mleczka a Oli odrazu odrzucilo od mlekczka No ale moze bedzie inaczej jak odrazu dam jej herbatke
Mama Maksa
październikowa mama
może poczekaj kilka dni i znów spróbuj. Jak ona je kilka razy to może poprostu trzeba zwiększyć jej ostatnią wieczorną porcje jedzonka i nie pozwól żeby ci przy mleku zasnęła tylko zeby zjadła jak najwięcej i jeśli sie w nocy obudzi to za pierwszym razem daj jej herbatke może to pomoże. Znam jeszcze pare metod ale to trzeba popróbowac i wybrac odpowiedna dla swojego dziecka bo każde jest inne i ci innego na nie działa
No właśnie tak mi powiedział i pediatra przepisała mi tabletki 'vigantoletten' i mamy brać dwa razy dziennie. W poniedziałałek idziemy do pediatry to się dowiem o co z tym chodzi i kiedy dokładnie ma się to wykształcićNo właśnie nie. dla Maksa nie ma znaczenia który to bok. Śpi raz na jednym raz na drugim. Juz sama nie wiem co myślec bo ty mówisz że od 6 miesiąca a Natusia pisała ze lekarz jej powiedział że to sie powinno wykrztałcić w 3 miesiącu. I już zgłupiałam:--(
Nasz Bartuś śpi tylko na pleckach a nie ma jąderek kostnienia w żadnym bioderkuDziewczyny mam do was pytanie. Nie wiem może sie nakręcam ale pamiętacie jak pisałam na wątku U LEKARZA że nasz mały na wizycie u ortopedy i na USG bioderek wyszło że ma wykształcone tylko w jednym te jąderka kostnienia. I tak sie zastanawiam bo on strasznie lubi spać na boku czy to nie jest od tego. Może ja mu jakoś źle układam nóżki do spania albo co. Bo już nie wiem moze to moja wina bo czegoś nie dopilnowałam:---(
reklama
Mama Maksa
październikowa mama
Natusia właśnie sie naczytałam troszkę w internecie i faktycznie jest tak napisane jak dziewczyny mówią te jądra kostnienia wykształcaja się między 6 a 12 miesiącem. Więc chyba nie będzie tak żle.