Mój też nie chce butli. Próbowałam różnych i nic. Ale za to coraz bardziej przekonuje się do kubka niekapka. Na początku sie nim tylko bawił ale ostatnio załapał o co chodzi, ładnie go trzyma obiema rączkami i pije soczki i herbatki.No i u nas problem z butlą, nie potrafi się przekonać. Kaszkę daję łyżeczką ale lekarka kazała podawać soczki a z łyżeczki ciężko więc próbujemy butlą.
Może któraś wie jak przekonać dziecko do butli?
reklama
No to dobrze! Mój kubka niekapka tydzień tylko gryzł i nic nie podłapał co się z nim robi.Mój też nie chce butli. Próbowałam różnych i nic. Ale za to coraz bardziej przekonuje się do kubka niekapka. Na początku sie nim tylko bawił ale ostatnio załapał o co chodzi, ładnie go trzyma obiema rączkami i pije soczki i herbatki.
Już z M róbowaliśmy takiej sztuczki: Bartek trzymał kubek w buzi a M lał mu soczek do buzi ze strzykawki żeby może podłapał że to trzeba ciągnąć to poleci jak z cyca a ten połykał soczek ale dalej nie ssał
Generalnie gruszka jest rozdymająca, ale nie uczula tak jak inne owocki.
Jeśli Dorotko małej nic nie było to chyba możesz troszkę jej dawać.
Są w słoiczkach gruszki Williamsa i ja widziałam też kaszkę w słoiczkach z gruszkami.
Gruszki chyba od 6 miesiąca, ale ja z kolei nie kupuję takich owoców, bo one jak dla mnie są niewiadomego pochodzenia
magdziunia
Październikowa Mama'08
Tak Kasiu masz rację - po 6 miesiącu życia są.
malena81
mamusia październikowa 08
My też testujemy różna ale Dada jeszcze nie mięliśmy,ale wczoraj kupiliśmy huggisy takie na basen. Mam nadzieję że się sprawdzą. Mamy zamiar iść w sobote. Wczoraj kupiłam sobie strój kąpielowy,kalpki,ręczniczek z kapturem dla Bartka, kapielówki i klapki dla M czyli całą wyprawkę na basen
Wczoraj testowałam basenowe huggisy i są ok.
No ale nie wiem jakby się z kupką sprawdziły.
Ładnie jednak przylegają?
A może założyć kapturek na cyca i jak załapie, że przez silikon może lecieć też dobre to się do butli przekona???
Moja od początku oswojona z butelką i jej obojętne czy cyc czy butla.
magdziunia
Październikowa Mama'08
A to tylko Huggies ma pieluszki specjalnie do pływania czy Pampers też?
magdziunia
Październikowa Mama'08
Kasiu dzięki.
reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
A ja ostatnio w Rossman`ie widziałam kubki niekapki, ale końcóweczki twarde miały - firma Canpol.
A w innym sklepie też widziałam tej firmy i z miękką końcówką.
A w innym sklepie też widziałam tej firmy i z miękką końcówką.