reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

No i u nas problem z butlą, nie potrafi się przekonać. Kaszkę daję łyżeczką ale lekarka kazała podawać soczki a z łyżeczki ciężko więc próbujemy butlą.
Może któraś wie jak przekonać dziecko do butli?:confused::happy:
Mój też nie chce butli. Próbowałam różnych i nic. Ale za to coraz bardziej przekonuje się do kubka niekapka. Na początku sie nim tylko bawił ale ostatnio załapał o co chodzi, ładnie go trzyma obiema rączkami i pije soczki i herbatki.

reklama
Mój też nie chce butli. Próbowałam różnych i nic. Ale za to coraz bardziej przekonuje się do kubka niekapka. Na początku sie nim tylko bawił ale ostatnio załapał o co chodzi, ładnie go trzyma obiema rączkami i pije soczki i herbatki.
No to dobrze! Mój kubka niekapka tydzień tylko gryzł i nic nie podłapał co się z nim robi.
Już z M róbowaliśmy takiej sztuczki: Bartek trzymał kubek w buzi a M lał mu soczek do buzi ze strzykawki żeby może podłapał że to trzeba ciągnąć to poleci jak z cyca a ten połykał soczek ale dalej nie ssał:baffled::sorry2:

Generalnie gruszka jest rozdymająca, ale nie uczula tak jak inne owocki.
Jeśli Dorotko małej nic nie było to chyba możesz troszkę jej dawać.
Są w słoiczkach gruszki Williamsa i ja widziałam też kaszkę w słoiczkach z gruszkami.

Gruszki chyba od 6 miesiąca, ale ja z kolei nie kupuję takich owoców, bo one jak dla mnie są niewiadomego pochodzenia :baffled:

My też testujemy różna ale Dada jeszcze nie mięliśmy,ale wczoraj kupiliśmy huggisy takie na basen. Mam nadzieję że się sprawdzą. Mamy zamiar iść w sobote. Wczoraj kupiłam sobie strój kąpielowy,kalpki,ręczniczek z kapturem dla Bartka, kapielówki i klapki dla M czyli całą wyprawkę na basen:happy:

Wczoraj testowałam basenowe huggisy i są ok.
No ale nie wiem jakby się z kupką sprawdziły.
Ładnie jednak przylegają?

A może założyć kapturek na cyca i jak załapie, że przez silikon może lecieć też dobre to się do butli przekona???
Moja od początku oswojona z butelką i jej obojętne czy cyc czy butla.

Dziewczyny kapturek na sutki do karmienia dobra sprawa ale jak macie dzieci przekonywać do butelki to już lepiej do kubka niekapka tyle że z tą miękką końcówką bo dla tekich maluszków są wygodniejsze do ssania:tak:

reklama
A ja ostatnio w Rossman`ie widziałam kubki niekapki, ale końcóweczki twarde miały - firma Canpol.
A w innym sklepie też widziałam tej firmy i z miękką końcówką.

Do góry