reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

ja tez nie karmie piersią i tak ciagle wypadają jak przy karmieniu a do tego zaczeły mi sie szybko przetłuszczać

reklama
mi tez wypadają chociaz juz nie karmie piersią a do tego zaczęly sie przetłuszczac choc wczesniej miałam suche włosy

ja sobie nie radzę :-:)-:)-(moje włosy są wszędzie - mama pytała znajomej dermatologa - powiedziała, że to normalne przy karmieniu

w pt będę u lekarki Mariki to zapytam co mogę brać

mi wychodzą garściami i są dosłownie wszędzie :szok::szok::szok:

Zapytaj proszę jak będziesz, czy można Loxon stosować.
To tak płyn do psikania...
Jest to rewelacja, ale pisze, żeby skonsultować, a ja się szybko do lekarza nie wybieram (mam nadzieję )

Kurde a ja to chyba jakaś inna jestem mi odkąd karmię strasznie sie wzmocniły. No chyba że to tylko chwilowa poprawa.

Ja też tak myślałam do zeszłego tygodnia :baffled:

ja robie sobie maseczke na wloski i jest o niebo lepiej:tak::tak::tak:
Kupuje w aptece nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym z tyłu jest przepis ja k robić. Tylko ze ja trzymam nawet kilka godzin na łbie jak wiem ze nikt nie przyjdzie i nie bede wychodzić;-)

Spróbuję, chociaż niecierpię takich "tłustych" wynalazków.

Czarna ja sobie wczoraj w aptece kupiłam Naftę kosmetyczną z wit A i E oraz olej rycynowy.
Będę nacierać i robić maseczki z żółtkami na włosy.
Zobaczymy czy zadziała - ale od środka też trzeba się wzmacniać.

Łykam Prenatal cały czas, więc wit. powinno być wystarczająco.

ja tez nie karmie piersią i tak ciagle wypadają jak przy karmieniu a do tego zaczeły mi sie szybko przetłuszczać

A mi właśnie na odwrót. Troszkę się przesuszyły (na szczęście)

jasne ze tak jakies wit + skrzyp polny ;-)

A skrzyp można???

przepraszam za post jeden po drugim ale net mi troche zle chodzi i nie wiedziałam czy sie wysłało czy nie

Mi nie wypadały włosy, ale przez pewien czas były kiepskie... ale zaczełam łykać Ellevit (można przy karmieniu) i nie mam już problemow... no i nie wiem czy to ma wpływ czy nie, ale jem dużo warzyw i owoców (głównie mandarynki).

Wiecie co???? W Lidlu są jak dla mnie najlepsze chusteczki do pupci. Firma CIEN, różowe opakowanie (niebieskiego nie próbowałam), 6.99zł za 80 sztuk, więc nie drogo, ale są bezzapachowe i w ogóle fajne!! jakoś drażniły mnie zapachy w tych innych, a te są milutkie!!

Sorki, ze tylko na tym wątku piszę, alę ostatnio cierpię na straszny syndrom braku czasu...ledwo wróciłam ze spacerku, a zaraz znowu z szymciem wyjezdżam...
Buźka

No ale w zasadzie na wszystkich lekach są przeciwskazania typu ciąża i karmienie.
Czy może czytałaś coś innego?
Ciekawa jestem co lekarz powiedziałby. Bo są dwa rodzaje tego płynu:
5% tylko na receptę i 2% bez recepty...

reklama
No ale w zasadzie na wszystkich lekach są przeciwskazania typu ciąża i karmienie.
Czy może czytałaś coś innego?
Ciekawa jestem co lekarz powiedziałby. Bo są dwa rodzaje tego płynu:
5% tylko na receptę i 2% bez recepty...

nie wiem, na ulotkach od dwóch napisane, że przeciwskazania ciąża i karmienie piersią :-( nic nie ma o konsultacji z lekarzem, ale zapytam...

Do góry