reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik Naszego Maluszka :)

Ale macie piękne te pokoje. My chyba jednak nie wyrobimy się z remontem pokoju i dopiero za miesiąc będą meble i nowa tapeta. Chociaż w sumie pokój i tak dziecięcy bo to pokój Maksa , więc pełno w nim zabawek, kolorowe zasłonki, dywan itd.

reklama
Kamu a planujesz od razu dać dziecko do pokoju starszego synka czy jakiś czas będzie z Wami? Jak to w ogóle sobie zaplanowaliście?

Miciurka, szablon sama zrobiłam ;) po prostu przeglądałam w internecie fotki takich sówek i na kartce A4 sobie coś narysowałam podobnego :) a materiał to zwykły filc. Wszystkie elementy są z tego samego filcu. Zamówiłam na allegro kilka kolorów formatu A4 na spróbowanie :)

Basia, a mogę zapytać z jakiego drewna macie łóżeczko? I Was w ogóle Dziewczyny? Bo właśnie chcę kupić i się zastanawiam. Większość jest sosnowe, ale mój M coś marudził, że np. bukowe lepsze bo bardziej trwałe. Zwaracałyście w ogóle na to uwagę czy nie ma sensu sobie zaprzątać głowy?

Basia a na taką sowę to dużo tego filcu idzie?

Mysiolek, ja mam zwykłe sosnowe. Razem z materacem płaciliśmy 320zł także z tych tańszych ;)
Na sowę to dwa arkusze A4 w tym samym kolorze na przód i tył a oczy czy skrzydełka to już kupowałam po 1 w różnych kolorach.. białego jedynie 2 szt. Najlepiej najpierw się zastanowić w jakich kolorach chce się je zrobić, a potem zamówić filc ;) ja zapłaciłam 20zł razem z przesyłką i wyszły z tego 4 sowy :)

Mysiolek- ma rację twój m, ze z bukowego trwalsze, ja też patrzalam na to jak wyglada bo te na cienkich nóżkach sosnowe nie wygladaja na stabilne, ja dopiero odbieram w pt lozeczko(jak zawsze na ostatnią chwilę) ale moje jest z oak wood (dąb) zrobione i jestem ciekawa jak pomacam bo wyglada solidnie,

Basia- no właśnie słowa FILC mi brakowało w moim słowniku lol :)) hehe, skleroza nie boli ufff :)),

Ps.pisalam na ogólnym ale tu bardziej na temat co może wspolgrac z dinkami na scianie, bo nie mam pomyslu co w ramki włożyć i się głowie - chyba ze jakies np. Filcowe proste dinusie plaskie zrobie i powkladam w namki kurcze dziś nie mam mózgu daje słowo!!:o

Maciurka - a co to za łóżeczko? bo z dębowego to M byłby jeszcze bardziej zadowolony :D

Do dinozaurów to może jakieś roślinności? kojarzy mi się epoka lodowcowa numer któryś tam, jak oni chodzili wśród tych dinozaurów i tam było tak pięknie jak w raju :) W sensie jakieś palmy, drzewka itp... Może jakieś fajne naklejki ale takie płaskie byś poszukała? Albo namalować - jak Kupciusia ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mysiolek- no właśnie jedyne na co wpadlam to jakies palemki, zaraz chyba zerkne na google coś pokombinowac ;), no chyba ze zmienie theme i nie powiesze tych dinkow ale wg mnie sa slodziachne :), moje lozeczko jest firmy mamas&papas ( nie jestem do konca pewna czy debowe (wow) ale raczej tak;)), no ide sprawdzić z ciekawosci :))
( sprawdzilam, napisane że oak, jak przyjdzie zrobiefotke i pokaże -w weekend jakoś :) )

Doriq- fajne łoże :), w ikei maja kilka fajnych ale one wszystkie tylko 2 poziomy wys. Lozeczka maja a ja mam problem z plecami to sie ostatecznie nie zdecydowalam,

Edit: wpadlam na pomysł co do ramek! Do tych mniejszych , palemka do 1 a do 2 odcisk stopy dinka, a do tej większej jakiś dinus i już

Ostatnia edycja:
Do góry