reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

no proszę, Oliwka w grupie dowodzi widzę:-) fajnie:tak:

u nas w piatek maja przedstwienie świateczne no i spotkanie z Gwiazdorem i prezenty, mam nadzieje, że moje dziecko sie nie rozłoży, bo wieczorem kaszel maił nieciekawy, no ale gardło zcyste, osłuchowo tez, nie wiem skąd ten kaszel:baffled:

reklama
może z ogrzewania w domu suche powietrze robi swoje.

u nas jasełka, prezenty gwiazdor jutro-mam nadzieję żę będzie ok i nic nie wyskoczy po drodze bo u dzieci nic nie jest pewne do końca.

U nas wszystko było, dziś młody pewnie wierszyka dla babci i dziadka będzie sie uczyć..
tydzień ma zaległości, muszę od pani wydobyć znowu tekst i go podszkolić...
u nas ferie juz od 15 stycznia, to dzień babci i dziadka wcześniej, a tu zaraz przerwa swiateczna i tak w koło...

u nas jak sa ferie, czy przerwa międzyswiateczna, to są wtedy tzw. dyżury: dzieci zbierane sa wszystkie w jedną lub dwie grupy, niekoniecznie musi byc wychowawczyni dziecka na dyzurze, wiec ja miedzy świetami a nowym rokeim zostaiwam hubka w domu, żeby stresa dodatkowego nie miał, zreszta my chyba wtedy bedziemy mieli tez wolne, jak sie uda

no w przerwie u nas też dyżur i Szymek wiadomo ze mną w domciu ale o ferie jeszcze nie pytałam nawet.

u nas jak sa ferie, czy przerwa międzyswiateczna, to są wtedy tzw. dyżury: dzieci zbierane sa wszystkie w jedną lub dwie grupy, niekoniecznie musi byc wychowawczyni dziecka na dyzurze, wiec ja miedzy świetami a nowym rokeim zostaiwam hubka w domu, żeby stresa dodatkowego nie miał, zreszta my chyba wtedy bedziemy mieli tez wolne, jak sie uda
U nas tak samo.Ale ja bardziej tego,że będzie z innymi paniami,boje sie,ze będzie z sześciolatkami,po co mu taki stres.

oj na początek dobre wiści- jasełka cudowne ja to matka wariatka oczy szkliste leżałam na wykładzinie i tylko brawo biłam.no boskie te maluszki tak pięknie śpiewają recytują tańczą.pełen odlot.

faktycznie u nas też w ferie zimowe 1 tydzień dyżur w jednym przedszkolu akurat u nas a 2 tydzien w drugim przedszkolu no i w wyniku że ferie tak szybko nie będą robić Dnia Dziadka ani Babci bo nie zdążą nic przygotować.szkoda babcie będą smutne.

no i mega SZOK jak dla mnie- w obecnych czasach myślałąm że to już nie ma miejsca- w naszym przedszkolu fakt że w starszej grupie dziecko miało wszy.Wiszą kartki by obejrzeć dzieciom główki.nie wiem jak to możliwe przecież woda, szampon już łatwo dostępny i tani.u chłopca pewnie to nie problem ale dziewczynki co mają długie kręcone loki i by to złapały to problem.

jutro mamy wolne robimy z Szymkiem ciasteczka na choinkę i ciasto na piątek dla dziadka na urodziny.

reklama
karola u nas w szkole i w przedszkolu musieliśmy podpisać zgodę na przegląd włosów bo panuje wszawica...od września to już chyba 4 rzut

my po wigilii w przedszkolu :)

Do góry