reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

no to zmiana frontu ..kryzys nastąpił:baffled::-(
od momentu otworzenia oczu tylko ciągle " ja nie chce iść do przedszkola " potem przez łzy i histeria ...tupanie i szarpanie ...ubrałam ,wsadziłam do samochodu..w przedszkola cały czas płacz...weszła do sali.(i poszłam)..od momentu jak zniknełam z oczu CISZA nie płakała.

Ostatnia edycja:
reklama
ja pozostanę w ciszy - same wiecie.

Oj kochana,ja rozumiem,że teraz ci trudno.
dasz rade.
Pamiętam batalie o odstawienie od cycka,tez myslałysmy ,ze nie damy radę,a poszło jakos.to nowy etap naszych bąbli,damy rade.
mi chyba było troszke łatwiej,bo jak mały znikał w przedszkolu,to miałam drugiego smyka,by sie nim zajac i tyle nie myslałam.

Agusia oj co to za kryzys dopadł naszą odwazna sarcię.Ale co sie dziwic,czasem i dorosły,by zaszył sie w domu,bo ma gorszy dzien.Pewnie to jednodniowy incydent.

Ostatnia edycja:
Kubula poszedł do przedszkola,nawet z zadowolona mina,bez łez,marudzenia.Juppiii...
Powodzenia dziewczeta.Jak tam reszta przedszkolaków?

Moja od rana płakała ,ze nie chce do przedszkola....potem przekupiliśmy(ja z kondziem) "mikołaj patrzy które dzieci plączą ....a co chcesz dostać od mikołaja pod choinkę?";-);-):cool2:(u kondzia zawsze działało:rofl2:;-) ...od mikołaja potem do zająca i tak cały rok leciał:-):cool2::rofl2:)

ps dziś zapłaciłam za przedszkole 427 złotych ...za tańca 3 dyszki zapłacę

Ostatnia edycja:
My dzisiaj bez problemów:tak: Dzisiaj rano Victor wstając z łóżka mówi:
Mamo ja dzisiaj idę do przedszkola, bo będę się uczył, bo chce być pilotem i chce latać do babci Grażynki... z mamą, z tatą, z Olim.
I na koniec dodaje jak zawsze:
Będę się starał nie płakać, wiesz? Bo jestem duży chłopak!

Jestem z niego mega dumna i cieszę się, że z dnia na dzień jest coraz lepiej:tak: I zaczął zauważać, że jak tata ma wolne od pracy, to on też;-) A jak tata idzie do pracy, to i on do przedszkola:tak:

u nas dzis rewelacyjnie:-) (w porównaniu z dniem wczorajszym i poprzednimi...) dziś bez płaczu, krzyku i kopania, bez awantury, kilka razy wspomniał, że nie chce iśc do przedszkola ale juz chyba sie godzi z tym faktem pomału:sorry:ubrał się bez problemu, wysiadł z samochodu i grzecznie poszedł z tata do sali:tak::happy:

wczoraj za to mnie przeczołgał całkowicie, bo awantura od samego obudzneia, na siłę sciągałam z łózka ubierałam, myłam, zjadł kilka łyzeczek owsianki tylko i ubiaranie do wyjścia znowu masakra:baffled: a dziś miła niespodzianka:tak::-) czuję, ze juz coraz lepiej będzie tylko:tak:

reklama
Rosmerta cieszę się, że i u Was nastąpił zwrot i Hubcio zaczyna akceptować bycie przedszkolakiem:tak: Teraz będzie już tylko lepiej:-)

Agusiu a dlaczego Sarcia tak reaguje teraz? Przecież ona pozytywnie nastawiona była od samego początku... nie spodobało jej się coś/zraziło ją coś w przedszkolu czy ma przejściowy kryzys tylko? Oby wszystko wróciło do normy, jak na początku:tak:

Karolino szkoda, że Milenka znowu chora:-( Dużo zdrówka dla niej, oby jak najszybciej mogła cieszyć się przedszkolem:tak::tak:
Ach te wstrętne choróbska:sorry: Oby dzieciaki jak najmniej im ulegały:tak:

Do góry