reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

pewnie tak ale myślę że SZymek zwłaszcza na początku może mieć problem bo jest tylko przyzwyczajony do mnie bo wiecznie jesteśmy razem.w rodzinie nie ma dzieci z którymi mógłby się bawić. ma kuzynkę co ma 2 lata ale to nie jego klimat bo ona tylko tuli luli i taka mała mini wersja więc on przed nią ucieka, kolejny kuzyn 7 lat to inny świat.
nigdy nigdzie nie został na noc sam- zwyczajnie nie chce płącze, więc to nie ma sensu go na siłę zostawiać bo w końcu to ma być przyjemność a nie kara.

reklama
Rozalka-a co znaczy"troszkę dalej"?200m?

Po sprawdzeniu na spacerku okazało sie,że odległość podobna,więc ten problem z głowy.

Dzieki dziewczyny,myślę,że złożę podanie i do państwowego i do prywatnego,tak na wszelki wypadek.W sumie w marcu juz bedzie wiadomo co i jak.Z zaprowadzaniem i odbieraniem nie będzie problemu,mąz od czasu do czasu podwiezie,albo babcia:tak:

Rozalka do którego państwowego zapisujesz?
ja chce do janowiaczk.a i do iskier.ki;-) a do prywatnego na gdyńskiej " smerfik"czy jakoś tak;-)a wy?

wpisowe o matko pierwsze słszę o czymś takim zresztą ja jakoś mało zorientowana jestem nawet nie wiem ile kosztuje przedszkole państwowe gdzie SZymcia zapisałam.:zawstydzona/y:

nie każde ;-)
w takim razie muszę się sprężać :-D

No może nie każde,ale te które ja brałam pod uwagę i sprawdzałam.
Jery te przedszkola to mi sen z powiek spędzają;-)
Puki co zapisuje kubula na rytmike od przyszłego tygodnia,bo tak sie garnie do dzieci,że szok.:tak:
Dziś po plastycznych nie chciał sie ubrac,bo chciał sie gonić z chłopakmi:confused:

reklama
fajnie macie z takimi zajęciami w mojej mieścinie nic takiego nie ma. w sumie nasi znajomi co prowadzą a raczej zaczeli rok temu prowadzić przedszkole kiedyś proponowali mi bym małęgo przywiozłą na dzień chyba 30 zł kosztuje cały dzień ale teraz jakoś mi głupio bo nie zapisałam SZymka do nich tylko tu blisko domu, a napewno się będą o to pytać.

a wiecie na małym terytorium to każdy wszystko wie i się obraża jak nie korzystasz z jego usług- taki naród kaszubki :-D

Do góry