reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

no mi się wydaje że tak małe dzieci mogą różnie reagować na diabełki wiedzmy itd :sorry:w sumie wydaje mi się że wróżka też by mogła być bo to balik dla dzieci które nie mają świadomości tego święta a pewnie jest to balik tylko po to by umilić im czas i zrobić coś innego niż codzienne zabawy a akurat jest okazja tego święta :tak:

ja bym pomyślała ewentualnie jeszcze nad strojem dyni widziałam wesołe wersje na allegro jakiegoś wesołego duszka czy coś takiego :tak:

reklama
Duszek Kacperek to fajny pomysł, tylko jak go zrobić :confused: Nie chciałabym, żeby przez strój miała całą buzię zakrytą, bo pewnie zdjęcia będą robić. Zresztą pewnie nie chciałaby chodzić z zakrytą buzią.
U nas w lumpiku w środy są nowe dostawy, to polecę zobaczyć, tylko pracuję, więc będę mogła iść ok 16tej dopiero :confused2:jak coś fajnego będzie to pewnie wykupią.
ja bym zrobiła biały dół i namalowała jej na buzi maskę duszka tzn tymi kredkami czy farbkami do malowania buzi wtedy maski nie musi mieć :tak:

rozalka mam takie same odczucia co tego święta:cool:

Ja tam wolę nasze polskie nostalgiczne 1 listopada.Zapach zniczy,odwiedzanie cmentarzy...zatrzymanie sie na chwilę i zadumę.
No ale wiem,że w szkołach szaleją z tym Halloween:no:choć nie w każdej na szczęscie.

A przebieranki to na Bal Przebierańców w karnawał;-)

Ja powiem Wam szczerze, że też mam mieszane uczucia. No, ale skoro organizują taki bal, to Oli pójdzie, nie jestem aż takim przeciwnikiem, żeby ją na ten dzień w domu zatrzymać. Myślę, że każdy rodzic zadba o to, żeby stroje nie straszyły dzieci.

No to strój już mam kupiony :-) Wypatrzyłam na Allegro kostium Pajęczarki, bardzo mi się spodobał, Oliwce też, mówi, że taki kapelusz to ona będzie nosić, bo nie ma namalowanej czarownicy, a ten w sklepie miał. A pająki Oliwka lubi :-D

767411441

A ja tam uważam, że nie ma nic złego w takim "balu halloween'owym" dla Maluchów:tak: Przecież to będzie raczej symbolicznie i nikt nie ubierze własnego dziecka tak, żeby samo się siebie bało:sorry:
Kasiu a strój Pajęczarki czaderski:tak: Pokaż później zdjęci Oliwki, bo jestem ciekawa jak będzie wyglądała;-)

I dzieciaki w tego typu strojach będą wieczorem 31.10 pukały mi do drzwi z okrzykiem "trick or treat" (psikus albo poczęstunek):-D Muszę się przygotować w sporą ilość słodyczy:-p
Czasem mi brakuje polskiego Święta Zmarłych, ale tutaj nie obchodzą czegoś takiego:no: Za to Halloween w Irlandii jest świętem państwowym:sorry:

reklama
Do góry