reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

reklama
U nas ten smoczek z canpola się sprawdził o tyle, że teraz zdarzy się, że Mati coś wypije. Ale jednak nie zawsze... :-( Raz udało się z kaszką i kilka razy z soczkiem. Może to jest kwestia przyzwyczajenia:confused:

dziewczyny mam pytanko ile zupki zjadają wasze dzieciaczki chodzi mi o te ze słoiczków czy to jest ten mały słoik czy podajecie już ten duży 180 ml a jeżeli tak to czy zjadają cały?

My przeważnie gotujemy zupke to dokładnie nie wiem ale mniej wiecej objetosciowo wychodzi tyle co mały słoik nieraz i wiecej pewnie ale na przykład wczoraj zjadł moze z 60ml i a deseru moze z łyzeczke,chyba miał bunt na jedzonko:-)

dziewczyny mam pytanko ile zupki zjadają wasze dzieciaczki chodzi mi o te ze słoiczków czy to jest ten mały słoik czy podajecie już ten duży 180 ml a jeżeli tak to czy zjadają cały?

my korzystamy z małych słoiczków i zazwyczaj nic po nich nie zostaje, no ale podejrzewam, że jakbym otworzyła duży to i ten też by cały wtrąbiła :tak::tak::tak:

w ogóle mam wrażenie, że moja Monia zje tyle ile dostanie i jeszcze jej mało, butelkę od mleka to muszę jej siłą zabierać bo sama nie chce oddać, i zaraz po butli musi dostać smoka to się nie awanturuje, bo myśli, że może coś jej tam jeszcze poleci.;-);-);-)

Mój Mati zjada na obiadek mały słoiczek i to jest tak w sam raz. Czasem troszkę nawet zostanie. A deserki idą całe i mały zjadłby pewnie więcej.
A te Wasze maluszki, to rzeczywiście głodomorki:-D

Ja już właściwie tylko gotuję sama ale tak ilościowo to raczej w miseczce mamy więcej niż ma mały słoiczek, może koło150-160ml. Jak Mały ma tylko zupkę jarzynową - bezmięsna to zjada jej koło 180-200ml.

reklama
Dziewczyny, czy Wasze Maluchy też jeszcze ulewaja, nawet godz. po posiłku. Martwi mnie Jaśminka, bo właśnie tak u nas się dzieje po zjedzeniu mleka ;/ po innych posilkach tak sie nie dzieje, dodam ze mała ma wtedy bóle brzuszka, szczegolnie jak ma zasnac i w nocy, wszystko po zjedzeniu mleka, podejrzewam, ze to alergia, co sadzicie o tym?

Do góry