reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@annn1 jak się czujeesz? Jest trochę lepiej? Kiedy masz kontrolę podczas stymulacji?

Ja jadę jutro, ale biorąc pod uwagę, że miałam w pierwszych dniach bardzo dużo śluzu owulacyjnego, który już mi się skończył, to się zastanawiam czy cykl nie stanął na głowie i jest już po (dzisiaj 8 dzień cyklu). Nie wiem czy to możliwe w ogóle

@annn1 jak się czujeesz? Jest trochę lepiej? Kiedy masz kontrolę podczas stymulacji?

Ja jadę jutro, ale biorąc pod uwagę, że miałam w pierwszych dniach bardzo dużo śluzu owulacyjnego, który już mi się skończył, to się zastanawiam czy cykl nie stanął na głowie i jest już po (dzisiaj 8 dzień cyklu). Nie wiem czy to możliwe w ogóle
Dziękuję że pytasz ❤️
A ja dzisiaj wstałam i jak nowo narodzona jestem. Przeszło wszystko od tak w ciągu jednej nocy jakby nigdy nic mi nie było, a wczoraj ledwo żyłam. Nie wiadomo co to było. 🤷🏻‍♀️
Rozmawiałam z lekarzem i mówi, że rzadko się zdarza reakcja gorączkowa na leki ale ciężko stwierdzić czy to od nich. Trochę mnie uspokoił bo powiedział, że nie mam co się martwic tą gorączka gorzej jakby to na męża padło w tedy już się poważniej robi.

Dzisiaj miałam wizytę mamy 6 pęcherzyków jeszcze malutkich, bo 2 mają po 8,5 mam a reszta to 6 mm, 2x 5mm i 3 mm. Endometrium też cieniutkie 4mm. Kolejny monitoring mam w sobotę. Punkcja jeszcze nie wiadomo kiedy ale prawdopodobnie koło środy. Widzę, że w tym długim protokole wszystko spokojniej rośnie bo na krótkim to już w tym DC brałam zastrzyk na pęknięcie.

Ostatnia edycja:
hej ja miałam 22 stycznia 2025 w klinice to sie nazywa minihisteroskopia czyli histeroskopia diagnostyczna bo byłam po 3 nieudanych transferach wiec trzeba zrobic podobno diagnostyke tzn wypadaloby :) wiec miałam wycieli mi malego polipa 5mm i zrobili biopsje endometrium i nic nie wyszlo wiec w tym miesiącu podchodze do kolejnego transferu bo zostały nam 2 blastki identyczne (3bb) zapłacilismy 4,5 tys wiec troche sporo
Może faktycznie spróbuje zapytać czy to powinno byc terundowane ? dzieki na info
Daj koniecznie znać co na to ministerstwo 🙂 bo też mnie to czeka.

Dziękuję że pytasz ❤️
A ja dzisiaj wstałam i jak nowo narodzona jestem. Przeszło wszystko od tak w ciągu jednej nocy jakby nigdy nic mi nie było, a wczoraj ledwo żyłam. Nie wiadomo co to było. 🤷🏻‍♀️
Rozmawiałam z lekarzem i mówi, że rzadko się zdarza reakcja gorączkowa na leki ale ciężko stwierdzić czy to od nich. Trochę mnie uspokoił bo powiedział, że nie mam co się martwic tą gorączka gorzej jakby to na męża padło w tedy już się poważniej robi.

Dzisiaj miałam wizytę mamy 6 pęcherzyków jeszcze malutkich, bo 2 mają po 8,5 mam a reszta to 6 mm, 2x 5mm i 3 mm. Endometrium też cieniutkie 4mm. Kolejny monitoring mam w sobotę. Punkcja jeszcze nie wiadomo kiedy ale prawdopodobnie koło środy. Widzę, że w tym długim protokole wszystko spokojniej rośnie bo na krótkim to już w tym DC brałam zastrzyk na pęknięcie.
A który masz dzień cyklu? Masz długi protokół? Dobrze ze choroba przeszła, teraz żeby mąż nie zachorował. Tak się właśnie zastanawiałam co na to lekarz, czy taka choroba podczas stymulacji ma duży wpływ na jakość komórek.

Do góry