beata26
szczęśliwa mamusia :)
Jula od 5 dni co noc sie przesikuje. czy powinnam isc do lekarza? je tylko raz ale o 4 juz ma mokro wszedzie![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja myślę ,że powinnaś kupić większe pampersy, bo może tamte są za małe i juz tak nie chłoną , u nas przynajmniej to się sprawdza!Jula od 5 dni co noc sie przesikuje. czy powinnam isc do lekarza? je tylko raz ale o 4 juz ma mokro wszedzie![]()
Kobietki pomóżcie, Maksiu jest jeszcze na piersi , ale w sumie domaga się jej tylko wieczorem w nocy rano , sporadycznie w dzień , nie chce butelki , je więc już stałe pokarmy, które powinny go potrzymać dłużej , jednak za dwie godziny znowu musimy mu coś podać i tu jest ten problem , czy aby nie je za często??? Waży w normie , ale w sumie na gołe oko to z niego chudzielec!
Następny problem to jak go nauczyć pić z butelki?
Jego jadłospis wygląda tak
Rano cycuś ok7.30-8.00
ok 10.00 kaszka tak ze 150ml
ok 12.00 kisiel albo inny deserek
ok 14.00 zupka albo obiadek ok 200ml
ok16.00 jakiś deserek
ok18.00 kaszka
potem może być cyc albo znowu kaszka
dzięki niuta, ale sama nie wiem. Jula wazy ok 6.5 a pampki ma od 6-9 to powinny by ok
a co do karmienia to ja sie nie wypowiadam, sama musze zmienić system małej bo chyba za czesto je:
8 - mleko 80
11- mleko 80
14-zupka plus soczek 180 plus 60
17-mleko 100
20-kaszka 180
24-mleko 130
nie wiem sama czy nie lepiej by było jakby jadła co 4 godziny posiłe. A na deser brak miejsca, wiec pije soczki. Z resztą deserki jej niezbyt smakują:-(
Jutro lecę do dziecięcego , ja mam ale aventa i to silikonowe! Daj Boże ,żeby za działało, Bebiko już w szafce czeka!a próbowałaś smoczków kauczukowych z canpola? Moja własnie takich używa i to jedyne, na które po 5 miesiącach poszukiwań spełniły jej oczekiwania. Część dziewczyn co miały ten problem je spróbowała i pomogło.
Ja zrobiłam w nich większą dziurkę w smoku kaszka bo wydawało mi się że mała się męczy. Teraz 120ml kaszki znika z butli w 3 minuty.
Smoczek kauczukowy anatomiczny 4-kaszka Canpol (851992184) - Aukcje internetowe Allegro
Jutro lecę do dziecięcego , ja mam ale aventa i to silikonowe! Daj Boże ,żeby za działało, Bebiko już w szafce czeka!