reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

reklama
Ja podejrzewam że kupi coś ciężkiego, ale dobrze amortyzowanego z rączką w gondoli (widział że szukam czegoś z rączką i dobra amortyzacja) no i używanego bo tak się umówiliśmy ;) i później inwestujemy w spacerowke, mogłabym zrobić tak jak Kejti że wybiore spacerówkę + gondole uzywana osobno ale nie wiem niestety co będę oczekiwać od wózka już później jak nabiore jakiegoś doświadczenia :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Ja mam inny problem, bo 2 w 1 już mam i wepnę z powrotem gondolę dla malutkiej, a Małgosię chcę przesadzić do lżejszej spacerówki, więc szukam tylko tej. Ale nie zgodzę się Milagros, że w tych 3w1 czy też 2 w1 są kiepskie spacerówki. Owszem, są ciężkie, moja to ogromna krowa. Mam maxi cosi mura 4 (starszy model jeszcze przed wersją plus). Stelaż jest przeogromny, ale jakie wygodne siedzisko! Oglądam teraz te lekkie spacerówki i jestem zdegustowana siedziskami i oparciami, nic mi się nie podoba, wszędzie jakiś cienki ortalion, a w środku jakaś dykta czy coś... Oczywiście trochę przesadzam, ale wydają mi się po prostu twarde, niestabilne i niewygodne. W maxi cosi jest mini budka, ale dokupiłam sobie śliczny kolorowy daszek, więc mi to nie przeszkadza. Rozkłada się do pozycji leżącej, a to niestety nie jest normą w każdym modelu typowo spacerowym.
Pewnie dokupię jakąś wkładkę, żeby Małgoni było wygodniej, no bo co mam zrobić... I na razie celuję w Valco Baby Snap 4 albo Mamas&Papas Armadillo XT. Na żywo widziałam tylko ten drugi i siedzisko miał najwygodniejsze z tych, co widziałam, a też lekki, zwrotny, fajnie się prowadził. Szukam jeszcze ciągle...
I pomyśleć, że jak przesadziłam Małgosię do wersji spacerowej, to zaczęłam mieć kompleksy, bo wszędzie widziałam te nowe lekkie spacerówki, a moja wydawała mi się przedpotopowa, tak teraz bardzo ją doceniam, no ale jest ciężka, wielka i zajmuje cały bagażnik...
A tak wygląda Małgosia w niej:

Załączniki

• DSC_0514 - Kopia.JPG
    DSC_0514 - Kopia.JPG
    285,5 KB · Wyświetleń: 100
Ja spacerówki z 2w1 używałam bardzo dlugo. Gdyby nie ciąża to bym nie kupowała nic innego. Uwielbiam naszego xmove, ale niestety waga to jego podstawowa wada. Więc spacerowką jeździłam ostatni raz jak Zuzia miala 25 miesięcy.
Dużo moich koleżanek wymieniało spacerówki na jakieś lekkie parasolki, ale ja jestem z tych przeczulonych i jednak stawiałam na wygode dziecka.
Za to obecna spacerówka Zuzi Valco Snap 4 też jest ekstra, ale do niej włożyłabym dziecko może dopiero 18stomiesięczne.

Fotelik chce kupić nowy Maxi cosi pebble. Już jestem zdecydowana na 100%. Jak sie uda upolowac gdzieś bazę używaną w dobrej cenie to bedzie z bazą, a jak nie to na pasy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Milia a podwójny wózek? Bo jak z dwojeczka masz zamiar chodzić? Myślałam że Ty podwójny masz w planie
Joasia ja też używanej bazy szukam :)

Aa Milagros ja nie chcę używanej gondoli ze stelażem tylko sama gondole a stelaż +spacerówka będzie nowa żeby nie dopłacać za gondole 600 tylko 200

Kejti tak wiem, źle się wyrazilam wybacz :) chodziło mi oczywiście o samą gondole bez stelaża :)

Joasia patrzylam na tego xlandera, pamietalam że masz i Byłaś zadowolona, mi się spacerówka podoba, w sensie jesli chodzi o wygode dla dziecka, ale u mnie ciężko znaleźć jakiegoś w dobrym stanie. :(
Jedynie co to ten xcite, wygląd mi się podoba w sensie ta lekkość bijącą od niego, ale nie wyobrażam sobie wozić w nim dziecko bo z tego co widziałam nie rozkłada się na płasko i pozycja do spania wygląda średnio wygodnie tak za kwadratowo (oczywiście to moje odczucie)

Milia zastanawiałam się nad tym maxi cosi co masz, ale obawiałam się tego pałąka że nie jest "pełny", jak on się sprawuje ?

Widzicie i to tak jest nigdy nie potrzebowałam używać wózka i każdy mi wciska coś innego, a ja głupia bym chciała chyba zadowolić wszystkich zapominając o tym że to mojemu dziecku ma być najwygodniej.

Dziewczyny- czy któraś miała może jakąkolwiek styczność z wózkiem Cosatto Giggle 2? Zależy mi na każdej opinii. Jest bardzo mało popularny w PL. Mega mi się podobają te wózki, są w pobliżu w sklepie, oglądałam i wyglądają fajnie. Cenowo w sklepie stacjonarnym, w zależności od koloru od 3400 do 3800 w sklepie . Na ebay-u cena jest duuuużo niższa w okolicy 2000-2500, a używkę w UK można za ok. 1000 kupić, ale myślę o nowym z UK. Wiem, tyle, że mają podobno dobry fotelik w zestawie 3w1. Jeśli któraś cokolwiek o nim słyszała błagam o pomoc.
abku51.jpg

24nqs05.jpg

Mama czwórki nigdy o nim nie słyszałam ale wyglądają naprawdę świetnie! A przyglądając się tym kolkom czy będą wygodne? I jak się podbija z obciążeniem warto sprawdzić

Mama4 ja niestety nie wiem nic, mogę zapytać koleżanki co mieszka na wyspach może coś będzie wiedziała.

reklama
Mamo czwórki właśnie rozmawiałam z koleżanką wózkoświrką i powiedziała, że ona nie miała styczności, ale jej koleżanki wózkomaniaczki nie kupują Cosatto.

Do góry