reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Joasia wiem ze ma rację bo nie dość że urodzimy i zaraz zima , nie oszukujmy się nie będziemy robić spacerów nie wiadomo gdzie mało to jakiego bym nie miała wózka nie dam rady po mieście jeździć w śniegu bo sprzątaczki odświeżają mały kawałeczek chodnika ... i kolejny argument co racja to racja jak tylko dziecko zaczyna siadać dużo bardziej wolę spacerowkę dobra niż wózek 2 w 1 , no i wywalić 2 tysię a wiadomo wózek, używany sprzedać graniczy z cudem , zawsze kupuje a później u rodziny gdzieś ładuje bo szkoda sprzedać za grosze a komuś się przyda .. ja to chyba zainwestuje w dobry fotelik i jakiś stelaż pod niego , żeby było można gdzieś podjechać na początek i tyle ....

reklama
Joasia właśnie się rozglądam co jakiś czas za samą gondolką ale jak używana to koniecznie musze ja osobiście zobaczyć bo raz na spacerówce się nacielam(kupiłam przez allegro w "super stanie" a przysłana została brudna i bez hamulców sprawnych- od razu wylądowała w piwnicy i kupiłam nową, jestem baaaardzo zadowolona, przeszła wieeele i nadal wygląda jak nowa i teraz już mam jak znalazł. Same gondolki nowe widziałm na allegro (po 600zl) i jak już nic nie znajde to kupię. Akurat mieszkam na nawym osiedlu i u nas są chodniki zawsze super odśnieżone i bez dziur a wiem, że bde musiała chodzić czy do sklepu czy do przedszkola wieć gondolka raczj teraz się przyda..(myślę ze tak do konca kwietnia, maja będzie w użyciu) potem spacerówka;)
Linka jestem tego samego zdania lepiej już zainwestować w dobry fotelik i stelaż. Nosidełko tez mam więc u mnie tylko gondola;) te dziecko wyjątkowo mam już zaopatrzone w prawie wszystko;)

Joasia ja najpradopodobniej będę kupowa maxi cosi pebble. Jest to jeden w fotelików pasujących do Babyzen yoyo są też inne Ale ten akurat najbardziej mi odpowiada.

Co do gondoli to u nas też raczej jest konieczna. Wychodzić z maluchem na pewno będę. Z odśnieżaniem u nas raczej nie ma problemów poza tym patrząc na ostatnie lata to śniegu było tyle co kot napłakał. Dzieciaki pójdą do przedszkola i szkoły, małżonek do pracy , a ja w domu na pewno nie wytrzymam. Wózkownię mam na parterze więc problemów żadnych ze zniesieniem nie będzie.
Próbuję gdzieś namierzyć używany Babyzen yoyo i pomału zaczynam wątpić czy jest to w ogóle możliwe. O ile Bugaboo jest sporo używanych, to jeżeli już znajdę używany Babyzen to cena prawie jak w sklepie za nowiutki.

Ja coś czuję, że częściej będę malucha w chuście nosić niż wozić w wózku. Tak jak tej zimy. Zuza raz dwa w tule i do sklepu. Gdzie mi sie będzie chciało wózek targać. Wózek to pewnie na rodzinne spacery tylko, albo dopiero na wiosne.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja znów bez wózka Ani rusz. U nas zim praktycznie nie ma. Raz na kilka lat coś sypnie i zamrozi.
Chce też dla mojej wygody. Mąż wróci zje obiad, odpocznie i z dzieckiem na spacer żebym miała chociaż chwilę dla siebie. Mamy kawalerkę więc każda minuta samotności będzie na wagę złota żeby chociaż nogi wyciągnąć, chyba że będę mieć nieplaczace dziecko. Ale to jak liczyć na cud :)

Ja myślałam o 3w1 Ale nie z fotelikiem producenta A właśnie maxi cosi

Joasia_1986 a jakie masz siedzenie z tylu w samochodzie proste czy siedzisko opadające do środka? Przymierzalas juz maxi cosi z isofixem do samochodu?
Z fotelikiem na isofix jest rzeczywiście mega wygoda. Ja mam be safe izi kid i-size X1. Tylko, ze siedzenie z tylu mam takie opadające i fotelik musi byc rozłożony na maxa (do leżenia) zeby dziecko w nim normalnie siedziało i miało wygodnie.
Przez ponad rok było super, ale synek urósł i ostatnio jednak mamy problem z tym, ze jak mały uśnie to głowa leci mu do przodu. I tak sie zastanawiam czy maxi cosi nie ma jakiegoś lepszego rozwiązania niz be safe.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nika2000 tak, bo my właśnie mamy tak jak napisałam wyżej maxi cosi 2wayPearl na bazie 2wayfix, która jest na isofix.
Jak śpi to wygląda tak na foteliku odchylonym do spania (tu zdjecie z zeszłego roku).
1467731559-1d1mld.jpeg

A tu znalazłam siedzące. Fotele też mamy takie opadające raczej, ale baza to wyrównuje trochę.
1467732071-1d1mld.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry