reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Dziewczyny jakie Wy obeznane jesteście ! :) Rzucacie tymi nazwami modeli jak z rękawa ;)
Też powoli interesuje się tym tematem i mam pytanie: zakładając że startuje od zera, nie mam nic i nic od nikogo nie dostanę to czy warto zakupić zestaw tzw 3 w 1 czy lepiej 2 w 1 i osobno pierwszy fotelik?
Staram się czytać różne opinie, ale widzę że nie ma modelu idealnego :)
Są modele 3w1 które mają dobre foteliki. Typu maxi cosi czy cybex. Ja tez startuje od zera i planuje uderzyć w coś takiego, jednak takie zestawy głównie przez Internet u mnie w miescie w sklepie dostępne foteliki tylko bez atestow takie co maja niby homologacje producenta tylko

reklama
Ja wiem ze kobieta zmienna jest. Dziś id rana kombinuje co by z tym wózkiem zrobić. I mam kolejny pomysł. Czyli albo kupuje bjcmgt z gondola i oddzielnie fotelik i z surferem i używa dwójka albo kupuje teraz w przeciągu 2 miesięcy coś dla Julka typu nuna mcl czy BJ lite albo wogole vue lite tak do 600zl, może coś powystawowego albo promo znajdę a dla malenstwa chicco Urban z fotelikiem a jak będzie starsze przesiadzie się do tej spacerówki po julku heeelp.
Cenowo wyjdzie mi to samo tamten jeden a te dwa. No i fotelik tu w cenie zachęca. Co byście zrobiły?
Kurcze ja muszę decydować już bo chce Julkowi zmienić bo z tym się strasznie męczę

Emalkadream ja mam tzn. Chopla na punkcie cybexa hihi.

Keejti Nuna jrst cudna, kocham ten wózek ale szkoda kasy na niego. Zdecydowalam, że nowej dla kolejnego malucha nie kupię.. To siedzisko jest po prostu do dupy.. Pomysł BJ czy Cybex mają oparcie 52 cm, quinny yezz jest boski dlaxstarszaka on ma 59cm siedzisko! A Nuna marne 43cm. Dex jrst duży w sumie..ale mając 18m wyrósł z niej.. Dzis kończy 21 i definitywnie potrzebuje nowy wozek..

Tez miałam przemyślenia jak Ty, z tym ze wygrał Cybex bo to taki kaprys. Teraz jedynie myślę nad modelem. Britaxa oddam albo sprzedam, zostawię Nune a to co kupuje teraz to musi być funkcyjne dla dwóch maluchow.
Widzialam dokładkę na mieście wczoraj z siedziskiem, mlodemu wystarczy.

Tylko myślę nad tym wózkiem bo już teraz musze główny kupić a nie za ileś miesięcy.. Patrząc na Dextera to Agis wygrywa, ale nie mam pewności co do potrzeb drugiego.. Balis wielki, wiec jeszcze Iris..ma mniejsze koła tylko, lepszy dla starszaka. Z własnego doświadczenia wiem, że Agis dla starszaka najlepszy..
Do tego dokupuje w 100% cloud q, ten na płasko fotelik.

Bj GT korci ale on niexwyglada dla mnie tak ładnie.. Tu są juz gusta.. A jaki fotelik tam idzie?
Cybex ma ogromny! Minus, pasy 5. Dex juz będzie musiał jeździć bez. W sumie Nuna bez palaka a też nie spielam ostatnio.

Musze się zdecydowC, bo ten Agis jest nowy na licytacji plus 2m uzywka za 120f.. Mam jeden dzień hihi.

Ja chce koniecznie nowe bo później dla kolejnego mi się przyda a uzywka to już może być tylko na jedno dziecko.
Dobrze że mówisz o tej nunie. Coś innego muszę szukać. Ten city lite mnie zastanawia. Ale może coś tańszego znajdę. U mnie już decyzja podjęta. Za jakieś 2mies będzie spacerówka leciutka dla Julka żebym się przez lato nie meczyla a potem ten Urban. I jak młode przejezdzi w urbanie to się w ten po julku przesiadzie.

Lilith do gt idzie britax cybex maxi cosi teraz wchodzi ich fotelik BJ. I jeszcze jakieś no dużo ich tam pasuje. Mi się podoba wygląd wózka ale ostatecznie zadecydowało to że gdyby to miał być jedyny to jednak to siedzisko byłoby zbyt duże dla dziecka zaraz po gondoli. A tak będę miała dwa w cenie tamtego i jeszcze z fotelikiem. Niby chicco nie jakiś cud ale po lasach nie jeżdżę a dla mnie ważne że gondola w spacerówke się zamienia.

Lilith jak okazja to bierz. Ostatecznie sprzedasz ;p

A ja fotelika nie kupuje płaskiego będę miała ten chicco z 4gwiazdkami. No i z bazą na pasy a ja mam stary samochód bez isofixu więc mi pasuje

No i dobrze sobie wykombinowalas!
Z małych wózków to Tobie ten Armadillo się nie podoba? Ma wysokie oparcie.a może ten yoyo zen? Albo nano. Super wyglada Bloom baby zen.
Ja dzis przez ten Cybex siedzialam i czytałam różne opinie.. Az mi się w głowie mieszalo.

Co sadzisz o ostatnim hicie: bumbleride Indie??

Wozek kupiony!! Ha :-)

reklama
Cybex Balios w kolorze hot & coś tam. Do tego potem fotelik qlaud q i gondolka ale tu czekam na uzywke wiec przed porodem pewnie złapie.
Juz jest w drodze..Nie mogę się doczekać.. Przeczytałam o nim na chyba wszystkich możliwych stronach.. Ma minusy oczywiście, choćby twarde zawieszenie.. Ale jaki minusów nie ma.. W gondoli są jakieś bujaczki dodatkowe.. Po prostu mi się wymarzyl.. Baardzo.. Miałam ofertę, nowy, wyjęty tylko z pudełka, z metkami etc 90f taniej niż w sklepie. To dużo i do tego kurier gratiss wiec plus 25f w kieszeni.

Do góry