reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jakii prezent dla 3latka?

znalazłam na fabryka-robotow.pl fajny prezent na 3-latka? Ale czy moj syn nie jest za maly na takie zabawki? co o tym sadzicie? czy robot zaciekawi mojego synka?

reklama
niedawno poznalam 5-latka, który 2h bawil sie robotami. Nasz sposób to zabrać dziecko do sklepu i patrzec co ogląda. julia nawet jesli na reklamach piszczy o zabawke, to w sklepie niezawsze jej sie podoba. Ma 3,5 roku i rozumie,ze moze dostac 1 prezent. Dziś mowila ze chce drogą maskotke , jak powiedzialam ze tjest droga, to odpowiedziala ze najpierw na rowerek zbiera:)
od moich rodzicow na wielkanoc ma dostac rowerek, my dokupujemy ochraniacze i koszyczek.

Mam siostrzenice w wieku 3 lat... na gwiazdke dostala kilka pluszakow i lalek ale teraz to stanowia one ozdobe szafy. moja kuzynka natomiast kupila malej gre edukacyjna aximo na pilchr.pl i mala sie od niej nie odrywa. szczerze to mi osobiscie tez sie podoba. a co wazniejsze wplywa pozytywnie na rozwoj dziecka. wiec jesli Twoj trzylatek ma predyspozycje do 'myslenia' to najlepiej kup jakas zabawke edukacyjna. plastikowe zabawki dostanie zapewne od pozostalych czlonkow rodziny :happy2:

Na razie największą radość mojemu synkowi sprawiają nowe puzzle:) Kiedy kupuje mu jakiś prezent nie musi być jakoś bardzo drogi, nawet wręcz przeciwnie- z doświadczenia wiem,że te bardzo drogie leżą potem na dnie szafy:) Kupuj z głową:)

Najlepsze są prezenty inteligentne, takie, którymi można bawić się razem. My ostatnio gramy w kulki. Takie szklane. Fajna zabawa, Syn już jest lepszy ode mnie :tak:
Roboty - jak najbardziej ale na wystawie.
BTW. W Warszawie od 22 do 26 marca będzie automaticon, przyjeżdżają przedstawiciele różnych firm produkujących różne typy robotów, można pooglądać.

No z takiego prezentu każdy 3-latek będzie się cieszył:) Ja ostatnio kupiłam synkowi taką specjalną grę z kostką i liczbami. Bawimy się razem, mały jest zadowolony a przy okazji poznaje cyferki- jak dla mnie bomba. Generalnie o to chodzi w zabawkach- mają rozwijać wyobraźnie i dostarczać radości:)

Jeśli zabawka to tylko taka, która zajmie dziecko. Wszelkie pluszaki itp są dobre na 5 minut. Ja jestem za zabawkami edukacyjnymi :) a jak ma rodzeństwo to moze jakas gra dla maluchów :)

Polecam grę sprawdzoną Hasbro gra golf, zwierzak połyka łup, a potem ogonem wystrzeli piłeczkę w kolejne miejsce, z którego dziecko musi starać się trafić do jego roześmianej buzi. Wygrywa ten, kto cztery razy nakarmi głodnego zabawy aligatora. Moje dziecko uwielbia tą grę :)) W korzystnej cenie kupicie HASBRO Gra Golf Gator 05296
Dobrym prezentem na nadchodzące gorące dni byłby też np basen, mogę podpowiedzieć firmy Intex żyrafa z fontanną,
INTEX Basen dmuchany Żyrafa z fontanną 208x165x122 57434

reklama
Klocki lego duplo z serii "moje pierwsze budowle" będą dla trzylatka idealne :p Duża ilość elementów na długo go zaintersesuje, sama zabawa klockami rozwinie zdolności manualne a karty przy grze ze wzorami budowli rozwinie wyobraźnię :D

Do góry