reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imionka?

reklama
W Belgii ma sie 3 imiona, dwa po rodzicach chrzestnych - troche glupio to brzmi jak dla chlopca jedno imie jest zenskie. My na razie jeszcze nie zdecydowalismy kto ma trzymac malenstwo do chrztu :no: bo wszyscy z jego rodziny juz sa chrzestnymi chlopcow a ja nie mam rodzenstwa i trudno kogos z PL sciagnac na chrzest z mojej rodziny.

No mój A. też za Amelką obstaje, ale to teraz jest takie popularne imię, że sama nie wiem....
A dzisiaj odpadła Marianna, bo moja chrzestna jest M....i zakazała mi tak dawać malutkiej na imię, bo mówi, że wszystkie Marianki są nieszczęśliwe w miłości i ona się nie zgadza:-( No może i coś w tym jest...ciotka Marianna jest starą panną....ale to podobno jakaś romantyczna historia i nikt do końca nie wie jak było naprawdę....W każdym razie ciotka była szaleńczo zakochana w jakimś przystojniaku i mieli się pobrać.....ale się pokłócili o jakieś głupstwo i już się nie zdążyli pogodzić, bo on zginął w wypadku.....i ciotka sobie przysięgła samotność....
A w klasie miałam Mariannę....cudna dziewczyna, ale wiem, że już jest po rozwodzie i ma dwójkę dzieci.....to może i tak jest z tą miłością u Marianek.....
No ale jak ciotka sama zakazuje, to niech tam....Szukamy dalej...lista jest jeszcze długa;-)

Witajcie;-)
U nas narazie stanelo na:
Chlopiec:Alexander Allan
Dziewczynka:Julia
Chociaz ostatnio zastanawiam sie nad Laurina sama juz nie wiem a moj J to juz tylko wzrusza ramionami:-)

A my jesteśmy już od dawna zdecydowani : Pierwsze Jan a drugie za tatusiem Sławomir .....gdyby jednak urodziła się dziewczynka Maria i za mną Aleksandra ....chociaż jeżeli chodzi o dziewczynkę to bardzo męczy mnie Blanka

a jeżeli chodzi o wasze typy : Lenka -przepiękne (moja koleżanka ma córeczkę Lenkę ),Pola też mi się podoba a Amelka też ładnie ,podobno bardzo popularne imię w polsce ! Nina i Lila też ciekawie ;-)(miałam taką koleżankę w pracy )

A ja jak pisalam jesli dziewczynka to na pewno Alicja, ale gdyby jednak z tych 90% dziewczynki nagle wyszedl 100% chlopiec to bedzie problem...hehe. Mąz obstaje caly czas za Mikolajem odkad jak bylam w 2 miesiacu przeczytal Przygody Mikolajka. A ja nie jestem zdecydowana...zobaczymy:-)

A my wczoraj skróciliśmy listę do 3 imionek : Cecylia, Lilianna i Klara. Czekamy jeszcze na propozycję dziadków, zobaczymy co wymyślą.
No i myślimy nad drugim. U mnie w rodzinie wszyscy mają drugie imię i zawsze jest nadawane po pradziadkach, albo dziadkach. A. nie chce dawać dwóch, więc na razie jest kwestia pierwszego, a potem jakoś Go przekonam :-) Zwłaszcza, że nasze babcie obie są Zofie

reklama
Wczoraj rozmawialiśmy z Mamą A.
Nie podobają jej się nasze imionka. Powiedziała, że po 1. są za poważne, a po 2. mało kobiece ????:no: No z tym 1 to jeszcze mogłabym się zgodzić, ale z 2???? Ja to się tylko zdziwiłam, ale A. to się wkurzył, jakby to jemu się hormony burzyły :-D Poprosiliśmy o Jej propozycje....i zobaczymy, co wymyśli :-p
A moi uznali, że się do wyboru imienia nie będą wtrącać....sami mamy wybrać:baffled:

Do góry