reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imionka?

reklama
W Belgii ma sie 3 imiona, dwa po rodzicach chrzestnych - troche glupio to brzmi jak dla chlopca jedno imie jest zenskie. My na razie jeszcze nie zdecydowalismy kto ma trzymac malenstwo do chrztu :no: bo wszyscy z jego rodziny juz sa chrzestnymi chlopcow a ja nie mam rodzenstwa i trudno kogos z PL sciagnac na chrzest z mojej rodziny.

No mój A. też za Amelką obstaje, ale to teraz jest takie popularne imię, że sama nie wiem....
A dzisiaj odpadła Marianna, bo moja chrzestna jest M....i zakazała mi tak dawać malutkiej na imię, bo mówi, że wszystkie Marianki są nieszczęśliwe w miłości i ona się nie zgadza:-( No może i coś w tym jest...ciotka Marianna jest starą panną....ale to podobno jakaś romantyczna historia i nikt do końca nie wie jak było naprawdę....W każdym razie ciotka była szaleńczo zakochana w jakimś przystojniaku i mieli się pobrać.....ale się pokłócili o jakieś głupstwo i już się nie zdążyli pogodzić, bo on zginął w wypadku.....i ciotka sobie przysięgła samotność....
A w klasie miałam Mariannę....cudna dziewczyna, ale wiem, że już jest po rozwodzie i ma dwójkę dzieci.....to może i tak jest z tą miłością u Marianek.....
No ale jak ciotka sama zakazuje, to niech tam....Szukamy dalej...lista jest jeszcze długa;-)

Witajcie;-)
U nas narazie stanelo na:
Chlopiec:Alexander Allan
Dziewczynka:Julia
Chociaz ostatnio zastanawiam sie nad Laurina sama juz nie wiem a moj J to juz tylko wzrusza ramionami:-)

A my jesteśmy już od dawna zdecydowani : Pierwsze Jan a drugie za tatusiem Sławomir .....gdyby jednak urodziła się dziewczynka Maria i za mną Aleksandra ....chociaż jeżeli chodzi o dziewczynkę to bardzo męczy mnie Blanka

a jeżeli chodzi o wasze typy : Lenka -przepiękne (moja koleżanka ma córeczkę Lenkę ),Pola też mi się podoba a Amelka też ładnie ,podobno bardzo popularne imię w polsce ! Nina i Lila też ciekawie ;-)(miałam taką koleżankę w pracy )

A ja jak pisalam jesli dziewczynka to na pewno Alicja, ale gdyby jednak z tych 90% dziewczynki nagle wyszedl 100% chlopiec to bedzie problem...hehe. Mąz obstaje caly czas za Mikolajem odkad jak bylam w 2 miesiacu przeczytal Przygody Mikolajka. A ja nie jestem zdecydowana...zobaczymy:-)

A my wczoraj skróciliśmy listę do 3 imionek : Cecylia, Lilianna i Klara. Czekamy jeszcze na propozycję dziadków, zobaczymy co wymyślą.
No i myślimy nad drugim. U mnie w rodzinie wszyscy mają drugie imię i zawsze jest nadawane po pradziadkach, albo dziadkach. A. nie chce dawać dwóch, więc na razie jest kwestia pierwszego, a potem jakoś Go przekonam :-) Zwłaszcza, że nasze babcie obie są Zofie

reklama
Wczoraj rozmawialiśmy z Mamą A.
Nie podobają jej się nasze imionka. Powiedziała, że po 1. są za poważne, a po 2. mało kobiece ????:no: No z tym 1 to jeszcze mogłabym się zgodzić, ale z 2???? Ja to się tylko zdziwiłam, ale A. to się wkurzył, jakby to jemu się hormony burzyły :-D Poprosiliśmy o Jej propozycje....i zobaczymy, co wymyśli :-p
A moi uznali, że się do wyboru imienia nie będą wtrącać....sami mamy wybrać:baffled:

Do góry