reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

Moja kuzynka dała córce na imię Klementyna!
Na początku jakoś tak dziwnie brzmiało ale teraz już nie wyobrażam sobie inaczej!
My też dalej myślimu nad imieniem!
Na razie jest Dzidziuś:-)

reklama
U mnie tez brak imienia ...Baaaaa nawet weny nie ma
Jak narazie to DZIDZIA ..Kompletnie nie mamy pomyslu ...wogole moj to jakos sie na wszystkie imiona zgadza hahahah a ja co chwile zmienialam ,wymyslama nowe itp ....teraz staneło na tym ze nie mamy nawet jednego ...

Ja to dopiero mam problem...od poczatku ciazy wszyscy byli przekonani ze mam dziewczynke,nawet moj M wiec byla Ona Divya (moj M jest hindusem stad te imie) ja tez nazywalam Dzidzie tak,ale jakos od srodka zawsze czulam ze to chlopak....a teraz jak sie okazalo ze to On mamy problem z odzwyczajeniem sie!!!!No i imie...nie mam pojecia...mieszkam w Anglii wiec chcialam polsko-angielskie jak:Adam, Oskar,Oliver,Albert itp.ale moj M uparl sie ze chce hinduskie tylko, a mi sie nie zabardzo podobaja hinduskie dla chlopca(dla dziewczynki znam pare fajnych).nie wiem co robic...trzeba Go przekonac,mam jeszcze troche czasu.lednak zastanawiam sie nad imieniem Rohan albo Rahul....sama nie wiem...:-(

a moje dziecko nadal bezimienne. nie mam pomyslu kompletnie. moj R upiera sie przy Konstancji, ale ja nie przekonana.

Mój też się upierał na Konstancję i nawet mnie przekonał, ale rodzina zaczęła protestować, więc Kosia będzie na drugie. Choć to naprawdę ładne imię i raczej nie będzie dwóch o takim samym imieniu w przedszkolu :-)

Konstancja bardzo mi sie podoba a jeszcze bardziej zdrobnienie Kosia:tak:
My chyba odstapimy od naszej tradycji pierwszej litery M ,bo spodobalo mi sie imie Emilia ,Emilka ,mojemu M tez sie podoba, i mam nadzieje ze nam sie nie odmieni :sorry2:

Konstancja bardzo mi sie podoba a jeszcze bardziej zdrobnienie Kosia:tak:
My chyba odstapimy od naszej tradycji pierwszej litery M ,bo spodobalo mi sie imie Emilia ,Emilka ,mojemu M tez sie podoba, i mam nadzieje ze nam sie nie odmieni :sorry2:

ja sie z litery M wyleczylam i to dawno !! u mnie w dom u sklad byl nastepujacy
Małgorzata, Magdalena, Monika, Martyna i Marek ... Mama to maam co z tego ze Helena :)
a teraz ja mam meza Mariusza :) moja siostra tez ma meza Mariusza a druga siostra syna Michala ... po pierwsze zglupiec mozna .. dobrze ze Ania, Julia, Piotrek i Stas jakos sie wylamali :) ale ja dziekuje :)

ja sie z litery M wyleczylam i to dawno !! u mnie w dom u sklad byl nastepujacy
Małgorzata, Magdalena, Monika, Martyna i Marek ... Mama to maam co z tego ze Helena :)
a teraz ja mam meza Mariusza :) moja siostra tez ma meza Mariusza a druga siostra syna Michala ... po pierwsze zglupiec mozna .. dobrze ze Ania, Julia, Piotrek i Stas jakos sie wylamali :) ale ja dziekuje :)
HAHAH no u mnie tez z tym M troszke osob jest ,chociaz podkreslam ze wiekszosc nie zamierzona hehe,moj tata Marek,meza tata Mariusz ,ja Monika maz Michal ,syn Max hehe ;-)chociaz i tak nas pobilas:-pA i tak juz sie oswoilam z Emilka:tak:wiec coreczka sie wylamie.Pozdrwaiam

Bardzo podoba mi się imię Michał, ale mój się uparł do Wiktor-Aleksander ....... i wez do 3 latka krzycz : WIKTOR! :/

reklama
Ładne, ale jakoś tak do takiego maluszka mi nie pasuje i zdrobnień brak :( A Michał, to Misiak, Misio, Michałek itd ......

Do góry