Witam! To dopiero mój drugi post na tym forum i odrazu zaczynam od imion U mnie walka idzie bardziej pomiędzy dziadkami a nami Dziadkowie chcieliby Zosię, Karolinkę czy Jasia. A ja chyba zostanę przy wybranej już dośc dawno ( i ostatnio dośc) popularnej Lence ( jeszcze Małgosia i Bianka ) a dla chłopca ( po tym jak mój luby dorwał karteczkę z imionami ) zostało tylko Bartuś ...
reklama
G
Georgina
Gość
Bartuś ładnie
margerytka79
Pszczółka
Ciagle szukamy imiona dla naszej małej. Hmmm... Związek mieszany, on Włoch. Ale doszliśmy do porozumienia, że nie chcemy imiona typowo wloskiego lub typowo polskiego. szukamy czegoś uniwersalnego na dwa kraje. chcemy dać dwa imiona. I chcemy dać imię na literkę M. Bo on M, ja M., więc M. do "kompletu".
takim imieniem np. jest Milena. Były prozpoycje typu Marika, Melissa, ale.... nie....
Okaże się na końcu. Bo były przypadki, ze całą ciążę zwracano się do bejbusia jednym imieniem, w szpitalu tuż po porodzie przychodziło nagle do główki jakieś inne... Ja miałm być Magda, zostalam Gosią. :-)
takim imieniem np. jest Milena. Były prozpoycje typu Marika, Melissa, ale.... nie....
Okaże się na końcu. Bo były przypadki, ze całą ciążę zwracano się do bejbusia jednym imieniem, w szpitalu tuż po porodzie przychodziło nagle do główki jakieś inne... Ja miałm być Magda, zostalam Gosią. :-)
G
Georgina
Gość
Milenka ładnie)
Chérie
Mama Danielka
Ciagle szukamy imiona dla naszej małej. Hmmm... Związek mieszany, on Włoch. Ale doszliśmy do porozumienia, że nie chcemy imiona typowo wloskiego lub typowo polskiego. szukamy czegoś uniwersalnego na dwa kraje. chcemy dać dwa imiona. I chcemy dać imię na literkę M. Bo on M, ja M., więc M. do "kompletu".
ja z mężem też myśleliśmy pod kątem wspólnego "K" (ja Kasia, on Krzysiek), ale był duży problem z męskim K, dlatego zrezygnowaliśmy na koszt D albo J
monika26i
Fanka BB :)
U nas podobna sytuacja ,wszyscy na M Michal Monika i Max ,wiec teraz jak juz wiemy ze dziwczynka bedzie troszke latwiej ,moze Magdalena ,ale pewnie jeszcze sie zmieni pare razy znajac zycie i moje niezdecydowanie
Moja mama, mój tata, mój brat i ja byliśmy rodzinką, w której każda osoba miała takie same inicjały - czyli M.G. ;-) Teraz już tak się nie uda, bo ja M a mąż K, więc nie patrzyliśmy na pierwszą literkę (chociaż dziewczynka miała być na K - "córeczka tatusia") Wybraliśmy na R
Lilijka
Grudnióweczka 2009
A u nas koniec końców będzie SZYMUŚ:-)Od początku Mąż tak chciał..a ja nie..a teraz mi się całkiem zmieniło:-)
reklama