reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

No to moze to chrapanie rzeczywiscie wynika z przemeczenia po calym dniu biegania i szalenstw :-p

Wczoraj Sara padla o 20:00 :szok: ale w ciagu dnia nie spala ani minuty, no i rano byly tego skutki, bo obudzila sie po 6:00 :-p ale drzemalam sobie przy niej do 7:00, a mala bawila sie komorka w tym czasie ;-):-)

Chyba jednak wole, zeby chodzila spac ok. 22:00 i spala do 9:00 lub dluzej jak mam wolne :-):-):-)

reklama
Chyba jednak wole, zeby chodzila spac ok. 22:00 i spala do 9:00 lub dluzej jak mam wolne :-):-):-)

no nie... tez tak wolę:tak: tylko, że julka raczej nigdy przed 22 nie zasypia, a mimo wszystko potrafi się obudzić przed 7:baffled: na szczęście to zdarza sie rzadko... zazwyczaj budzi się ok 8:tak:

no nie... tez tak wolę:tak: tylko, że julka raczej nigdy przed 22 nie zasypia, a mimo wszystko potrafi się obudzić przed 7:baffled: na szczęście to zdarza sie rzadko... zazwyczaj budzi się ok 8:tak:
Sara tez baaaaaaaardzo rzadko chodzi spac o 20:00 - wczoraj byl wyjatek, bo nie spala ani minuty w ciagu dnia, a szalala ile wlezie :-pNormalnie to godz. 22:00.
I tak ladnie Ci Julcia spi - 8:00 to calkiem niezla godzina! :tak::-) Nie wyobrazam sobie pobudek o 6:00 :baffled::-p

jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego zasypiania, kładziecie się razem i co, jak uśnie to wychodzicie jeszcze z łóżka? Alka by mnie chyba zaskakała na śmierć:-p dla mnie to strasznie wygodne, ze zamykam drzwi sypialni ok.20 i mam cały wieczór dla siebie:-p
dzisiaj od razu nie usnęła, tak do 20.45 sobie śpiewała i gadała, aż w końcu padła:tak:

oj u nas podobnie jak u bedytki - tzn wiem ze jakbym sie kladla z mala do lozka to bylby koniec albo bym szla z nia spac i zero wieczoru dla siebie albo by mi bylo strasznie niewygodnie :/

ja to samo klade mala spac - i lubie te wolnosc wieczoru dla siebie no i mm ;)

u nas identycznie, mala nie dala by rady usnac z nami, a my z nia bo sie strasznie rzuca , a tak to ona sobie moze brykac ile chce , ale z regoly ladnie sie kladzie , przytula do dudu i idzie spac .....jej jest nawet ciezko usnac w tym samym pomieszczeniu jak to bylo np. gdy spalismy przez pewien czas remontu wszyscy w naszej sypialni.....poprostu jak nas widzi chc sie bawic, otwiera nam oczy itd

Silunia, Bedytka, Domiska - tylko pozazdroscic :tak:
U nas to wyglada tak, ze kapie Sare, idziemy zrobic mleczucho, mala kladzie sie w lozku, ja obok niej, ale w takiej pozycji polsiedzacej, gasze swiatlo. Mala pije mleko i zazwyczaj w ciagu 10-15 min. spi jak zabita, a ja normalnie wstaje i wychodze z pokoju :tak:Jakbym z nia nie lezala to mala wychodzilaby z lozka i chodzila za mna ;-):-p

U nas ostatnio nocki sa naprawde ok :tak::-) 1-2 lekkie przebudzenia na soczek albo herbatke i spimy dalej :tak:

Mój Kubus od urodzenia budził sie około 3-7 razy w ciągu nocy . Czym był starszy tym gorzej . Jak narazie jestem szczęśliwa od paru dni Kubuś śpi od 21,30 do 7 rano .Obudził mi sie tylko dwa razy w ciągu tygodnia ale to zpowodu krzyków na klatce schodowej . Jestem szczęśliwa

A ja kąpię Oliwkę o 19,30 - 20,00 dostaje kaszkę po kąpieli i odkładam ją do łóżeczka, włączam jej zawsze kołysanki na dobranoc i wychodzę. Ona przytula misia i tak poleży sobie około 30 minut i zasypia. Jak zostaje w pokoju to tak jak u Siluni Oliwka chce się bawić wyciąga rączki i nie myśli o spaniu. :) Wstaje o 8 czasami o 9 rano.

reklama
Do góry