reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Domiska, Sara juz od dawna pije mleko w lozeczku, ale nie calkiem na plasko, tylko na poduszce. Jakos nigdy nie zastanawialam sie nad tym, ze moze sie zakrztusic - czasami sie jej zdarzylo, ale bez problemu sama sobie umie z tym poradzic :tak::-)
W nocy tez pije lezac herbatke czy soczek. Na rekach nigdy jej nie karmilam,
Jak byla mniejsza to w lezaczku.

Dorota, milo Was goscic na BB :tak: zapraszamy na inne watki!

reklama
domiska- moja julcia też pje mleczko i soczki w łóżeczku... nawet w nocy przez sen:tak:

dorota - witajcie!!! zapraszamy na inne wątki:-)

Dorota - witaj ;-)

Mateusz nigdy nie pil z butli ze smoczkiem, i jak myslalam o odstawieniu go od piersi, to wlasnie najbardziej balam sie tego, ze nie bede jak miala mu dac pic.

I prosze, nie potrzebnie sie matwilam. Spi cala noc bez picia. Jak tylko sie obudzi, to leci do kuchni i Macin mu daje bidon z herbatka.

Kupilam mu teraz niekapek, bo pomyslalam sobie, ze w lato jak bedzie goraco to mu sie bedzie chcialo pic w nocy, a z niekapka wygodniej na lezaco niz na siedzaco z bidona.
I moje dziecko sie zakochalo w niekapku. Ma wielka fajde picia z pozycji pollezacej .
Zawsze to jakas nowosc;-)

Witaj Dorotko:-):-):-)
Moja Ami nigdy na leząco nie piła, bo też sama nie pije hrabianka tylko trzeba jej kubek trzymac:dry:ale wydaje mi sie że Nasze dzieciaczki są juz duże i potrafią sobie radzic w dla nas przerażajacych sytuacjach:tak:

Moj Mikolaj ciagna cyca do7 miesiaca i jak tylko sie odstawil(sam) to kupilam niekapki i do mleka i do piciu.na noc ma zawsze wode pod reka w lozeczku budzi sie i sam pije. spimy w jednym pokoju wiec mam pewnosc ze gdyby cos sie stalo to uslysze i sie obudze. w nocy nigdy sie jeszcze nie zachlysną. a w dzien mu sie zdarza ale to juz madry chlopczyk i wie ze trzeba raczki do gory podniesc.;-)

zgaszam sie z mada - nasze maluchy musza sobie umiec sobie radzic w takich chwilach. Oczywiscie trzeba BARDZO uwazac, bo takie zakrztuszenie moze miec powazne skutki.

Mati jak sie zakrzytusi piciem to od razu rece do gory podnosi, a ja go delikatnie klepie po plecach, tak sie nauczyl;-)

No i zdarzylo mu sie dwa razy mnie naprawde wystraszyc.

Pierwszy raz jak mial chyba ze 4 miesiace. Dawalam mu kropelki i patrze a on oczy wilelkie i siny sie robi. Nie wiem jak i kiedy, momentalnie wzielam go na kolano, glowka w dol reka pod brode i pod brzuch, a druga "lodeczka" poklepalam w plecki. Tak jak uczyli nas na szkole rodzenia.Wyplul wszystko i odetchna, nawet nie zaplakal. A ja sie poryczalam jak glupia. Tak sie wystraszylam. Bylam sama w domu i nagle swiat stana mi caly przed oczami.

A drugi raz to wladowal sobie cala garsc kopytek, ale to juz starszy byl. Wtedy zrobilam bald , bo wyjelam mu to z buzi palcami ... a powinnam chyba tak jak poprzednio zareagowac. Nic sie nie stalo, to co wyplul zaraz szybko zjadl, zebym mu nie zabrala :baffled:

reklama
Do góry