reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

te nasze 3 godziny to jedna drzemka, dzisiaj np. poszła spać o 13 i jeszcze śpi, ale pewnie zaraz wstanie, w nocy też Alka śpi super, między 20 a 21 usypia i śpi do 7-8:-)

reklama
Co do spanka to nasza gwiazda spi od urodzenia w swoim łozeczku do 10 mca spalismy z nią w pokoju a pozniej wynieslismy sie do salonu, spi zazwyczaj od 20do 7.20 a co to spania w dzien do spi od 12 jakies 1,5 lub 2 h:tak:

te nasze 3 godziny to jedna drzemka, dzisiaj np. poszła spać o 13 i jeszcze śpi, ale pewnie zaraz wstanie, w nocy też Alka śpi super, między 20 a 21 usypia i śpi do 7-8:-)
No nie, nastepne zlote dziecko! :szok::-)

A wiecie co ja wczoraj glupia zrobilam. Pisalam, ze Sara pierwszy raz zasnela w ciagu dnia w swoim lozeczu, a ja glupia pipa zupelnie o tym zapomnialam i wlaczylam mikser, zeby jej troche zupe zmiksowac, a ze drzwi kuchni mam 2 metry od sypialni, do kotrej drzwi nie zamknelam to Sara sie obudzila z takim placzem, ze przez pol godziny nosic ja musialam, a jedynym sposobem uspokojenia bylo ubranie sie i pojezdzenie troche wozkiem po ogrodzie :-p Myslalam, ze zamarzne, bo na domowe ciuchy zarzucialm sam plaszcz. :-p

Jagoda tez ostatnio ladnie spi w ciagu dnia - wlasnie zalicza trzecia godzinke drzemki, no i generalnie juz mamy tylko jedno spanie w ciagu dnia, sporadycznie zdarza sie drugie, ale rzadko. Natomiast w nocy po zasniecu zazwyczaj przenosze ja do lozeczka i tak w lozeczku spi do 6.30-7, lozeczko jest przystawione do lozka, szczebelki wyjete, wiec rano sobie do nas przechodzi, wtula sie we mnie, maz robi jej mleko i spimy czasem do 8-9. Niestety przestawila sie przez moja prace z wieczornym zasypianiem i zasypia kolo21-21.30. (normalnie spala juz o 20), ale nie jestesmy w stanie polozyc jej wczesniej, jesli ja koncze prace o 20...

Karoo, no to gratulacja dla Jagodzianki za piekny sen :-)
Ja tez klade Sare spac kolo 21:00, nie chce klasc jej wczesniej, bo jak w sezonie bede pracowac do 20:00 to znowu musialabym ja przestawiac, a tak mam sprawe z glowy, bo jest juz do takiego rytmu dnia przyzwyczajona :tak:

a mojej przez ta ma prace sie poprzestawiało, teraz budzi sie przed 7 wiec jedna drzemka nie wystarcza w ciagu dnia (bo jedna drzemka trwa godzinke)wiec ma dwie , do południa i po 15-ej a idzie spac ok 22-ej:-pśpi calutka noc bez kwikniecia, oczywiście ze mna:zawstydzona/y:

A u nas - wygląda na to, że Natek zacznie przesypiać nocki i to w swoim łóżeczku :) Ostatnio budzi się na cyca najwyzej raz :) Super!!! :-D
Czyli jednak można przesypiać nockę bez rezygnowania z karmienia piersią! Po prostu trzeba do tego dorosnąć :)

reklama
Pat dzis bardzo zle spal. Caly czas pojekiwal przez sen i sie budzil. Chyba bolal go brzuszek. Jak sie dzis sytuacja powtorzy to sproboje virbucol po raz pierwszy. Mam nadzieje ze cos pomoze.

Do góry