reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Emilek po 1 szczepeniu lekko gorączkował i przelewał się przez rece wieczorem, w nocy ok. a po drugim strasznie płakał 2 h póki matka nie wpadła zeby dac paracetamol przeciwbólowo i już później spokój był

reklama
u nas na pierwszym szczepieniu był straszny płacz az sie zanosił. Po było ok. Miał małe czerwone plamki na nóżkach i był spiący przez 2 dni. Co przy jego kolkowym niespaniu było akurat nienajgorsze. Dziś mamy drugie szczepienie i az sie boje tego płaczu.

witam,
dziewczynki są w aptece plasterki 2 szt. 20 zł kosztuje przykleja się je na nóżkę godzinkę przed szczepieniem znieczulają nóżkę i dzidzia jest spokojna podczas szczepienia.

Umieściłam tego posta również na ogólnym, pomocy!!!!!!
Dziewczyny mamusie mam ogromny problem. Walczymy z wysypką od dłuższego czasu!!!! Wyeliminowałam już chyba wszystko. Mała praktycznie od urodzenia jest na nutramigenie, nie podaję żadnych herbatek, vit.D, już nic na kolki też nie podaję. Pije tylko i wyłącznie mleko i ewentualnie kilka łyków wody z glukozą jak ma czkawkę. Nie smaruję ją niczym, kąpię w emolientach (Oilatum, Emolium), nie używam żadnych proszków, ciuszki piorę w płatkach mydlanych. Nie mam już pomysłu od czego. Potraficie doradzić?? bo mi już ręce opadają :(

Kasialle a co lekarz na to? Mnie jak mówiłam na początku że mały ma chrostki to kazał najlepiej lupe sobie wziąść i oglądać małego dziennie oczywiście żart. Kazał obserwować czy pojawiąją się nowe czy poprostu te znikają a gdzie indziej są nowe. Na szczęście sporadycznie coś się tam pokaże ale to raczej żadne uczulenie.
Jest jeszcze dla alergików w aptekach żel do mycia atoperal kiedyś w aptece mi doradziła.
Może jest uczulony na jakieś włókno w ubrankach.
Spróbuj jeszcze wasze ciuchy też prać w płatkach w końcu malutka się do was przytula.

Idź kochana do pediatry! Nie ma co czekać i kombinować.
do pediatry chodzę średnio raz na dwa tygodnie i co mi może powiedzieć??!! to może pani spróbuje innego proszku albo innego płynu do kąpieli :( dlatego u kresu mojej wytrzymałości radzę się Was moje drogie. Może ma któraś jakiś pomysł bo mi się wyczerpały, niestety...

reklama
Kasialle a co lekarz na to? Mnie jak mówiłam na początku że mały ma chrostki to kazał najlepiej lupe sobie wziąść i oglądać małego dziennie oczywiście żart. Kazał obserwować czy pojawiąją się nowe czy poprostu te znikają a gdzie indziej są nowe. Na szczęście sporadycznie coś się tam pokaże ale to raczej żadne uczulenie.
Jest jeszcze dla alergików w aptekach żel do mycia atoperal kiedyś w aptece mi doradziła.
Może jest uczulony na jakieś włókno w ubrankach.
Spróbuj jeszcze wasze ciuchy też prać w płatkach w końcu malutka się do was przytula.
dziękuję za szybką odpowiedź :) myślisz że włókno w ubrankach może być?? a żelu spróbuję, może faktycznie te emolienty ją też uczulają?? a nasze ubrania może też choć wysypkę największą ma na klatce piersiowej, brzuszku i pleckach a te części ciała zawsze są przykryte, hmmm

Do góry