reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
Franuś jest na etapie próby trafienia kciukiem do ust , co mu nie wychodzi za często ale wygląda to przekomicznie:-D, no i moje dziecię ślini się jak buldog , cała bluzeczka mokra:szok:

dziewczyny mam takie pytanko moja Lenka jak jej mierze temp. w pupie to czesto ma 37,8 czy to nie za duzo czasem bo z tego co wiem to norma jest max 37,5 i zaczelam sie martwic :-(

dziewczyny mam takie pytanko moja Lenka jak jej mierze temp. w pupie to czesto ma 37,8 czy to nie za duzo czasem bo z tego co wiem to norma jest max 37,5 i zaczelam sie martwic :-(

podobno jak mierzy sie w pupie to trzeba odjac 5 kresek. Czyli 37,3. Ale pewna nie jestem
Prawidłowy odczyt temp. ciała dziecka to
do 37,2 stan normalny
37,2-37,9 stan podgoraczkowy
38-39 to juz goraczka
powyzej 39 wysoka goraczka

Toshi- tak jak dziewczyny napisaly, pomiary wewnatrz ciala to inus 5 kresek, bo tam cieplej jest niz na zewnatrz cialka. Takze to jest Ok temperaturka :-)

Moja też śliniak mały, rączki są the best, niektorzy myśla że głodna jest, ale czasem udaje jej się coś innego do buzi wpakowac np ubranko, pieluchę, wczoraj czapkę i zaslinione wszystko, ale ta radość .... :-D

My Bartkowi kupiliśmy pałąk- taki przyczepiany do wózka, fotelika itp. Jak go dorwie to całe pluszaki i grzechotka w buzi. Pieluchę jak dorwie to jest szczęśliwy, że ho ho.

a ja jeszcze trochę i wykorkuję przez tą kolkę...nie są to już silne ataki ale czasami 4 razy dziennie po pół godziny a przez pół dnia jest marudny i na rękach chce być a najgorzej bo o 5 rano zawsze go łapie na spaniu i trzeba go we wózku wozić...chodzę jak ćma...najgorsze, że troszkę już waży i ciężko mi go nosić...mąż po powrocie z pracy jest "zmęczony" i 2 godziny żeby się nim zająć to już za długo dla niego...i najlepsze że ja podczas tych dwóch godzin to sprzątam i tak naprwdę nie mam czasu dla siebie...dziś to poprostu jestem na skraju załamania nerwowego i fizycznego też...

reklama
Do góry