reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

a ja jeszcze trochę i wykorkuję przez tą kolkę...nie są to już silne ataki ale czasami 4 razy dziennie po pół godziny a przez pół dnia jest marudny i na rękach chce być a najgorzej bo o 5 rano zawsze go łapie na spaniu i trzeba go we wózku wozić...chodzę jak ćma...najgorsze, że troszkę już waży i ciężko mi go nosić...mąż po powrocie z pracy jest "zmęczony" i 2 godziny żeby się nim zająć to już za długo dla niego...i najlepsze że ja podczas tych dwóch godzin to sprzątam i tak naprwdę nie mam czasu dla siebie...dziś to poprostu jestem na skraju załamania nerwowego i fizycznego też...

U nas tez był koszmar skończyło się po kroplach delicol i po debridacie no i leżeniu na brzuszku . Spróbuj te krople tylko, że są dośc drogie ale ceby różne aptekach róznica nawet 1o zł . Ja mimo wysokiej ceny i tak ich używałam bo pomagały.

reklama
:zawstydzona/y:dziewczyny moze moglaby mi ktoras z was pomoc moja corcia od 4 dni nie robi kupki i troche sie tym martwie bo to juz 2 raz 1 raz to po 4 dniach noe wytrzymalam i dalam jej czopka glicerynowego pozniej bylo ok 2 dni no i znow od czego tak sie dzieje?? czy powinnam biec do lekarza??:-(

Toshi, karmisz piersią czy mm ? Jeśli piersią, to kupka raz na kilka, nawet kilkanascie dni jest normą. Moja Julka robi raz na 3-5 dni, wczesniej robila co 2 dni, a na samym poczatku kilka kupek dziennie. Ja tez mam w razie czego czopek glicerynowy i jak juz widze ze sie meczy, prze i placze i nic to daje sam czubek czopka, ktorego juz samo wlozenie powoduje defekacje( strama sie nie zaplikowac). Pytalam lekarza, czytalam poradniki, forum laktacja- wszystko jest OK, takie kupki co kilka dni sa OK.
Natomiast jesli karmisz mm, a kupki nie ma codziennie, i jesli juz jest to jest twardsza i sprawia dzieku problem jej zrobienie, to moze warto lekarza zapytac o zmiane mleka. Czesto problemy z kupkami przechodza gdy dzieciom zaczyna sie podawac soki, przeciery owocowe. No zobaczymy :-)

Toshi, karmisz piersią czy mm ? Jeśli piersią, to kupka raz na kilka, nawet kilkanascie dni jest normą. Moja Julka robi raz na 3-5 dni, wczesniej robila co 2 dni, a na samym poczatku kilka kupek dziennie. Ja tez mam w razie czego czopek glicerynowy i jak juz widze ze sie meczy, prze i placze i nic to daje sam czubek czopka, ktorego juz samo wlozenie powoduje defekacje( strama sie nie zaplikowac). Pytalam lekarza, czytalam poradniki, forum laktacja- wszystko jest OK, takie kupki co kilka dni sa OK.
Natomiast jesli karmisz mm, a kupki nie ma codziennie, i jesli juz jest to jest twardsza i sprawia dzieku problem jej zrobienie, to moze warto lekarza zapytac o zmiane mleka. Czesto problemy z kupkami przechodza gdy dzieciom zaczyna sie podawac soki, przeciery owocowe. No zobaczymy :-)

Oj Beniaminko nawet nie wiesz jak mnie ucieszyl twoj post bo moj synek mimo ze tez byl na piersito robil kupke 1-2 x w ciagu dnia a Lenka to jakby ja zakorkowalo he chociaz nie widze zeby ją cos meczylo po prostu nie robi i tyle .dobrze ze to nie sa jakies nieprawidlowosci .dziekuje i pozdrawiam:tak::-)

Mój Bartek też robi co 4-5 dni i póki nie marudzi to nie aplikuje mu żadnych czopków. Czasami kupa jest żółta a czasami to jak tofi- taka ciągnąca.

ja też ostatnio miałam wątpliwości odnośnie kupy małego i poszłam z tym do lekarza... wcześniej robił 1 kupę na 2 dni a ostatnio nawet 9 na dzień a do lekarza poszłam jak kupa była wodnista i tak jakby śluzowata

Przyszła_mamo, moja Hania jest karmiona tylko piersią i robi takie kupki jak jajecznica. Ja właściwie nie zauważyłam, żeby cokolwiek zmieniło się w konsystencji jej kupek... I miesiąc temu, i dwa miesiące temu kupy wyglądały tak samo... Dominuje kolor żółty ;) Z ilością kup bywa różnie, najczęściej 2-3 na dzień, ale zdarza się nawet 5-6. Jedyną zmianą, jaką zauważyłam, jest to, że mała już tak nie cierpi przy robieniu kupy. Jeszcze 2-3 tygodnie temu płakała, prężyła się i kurczyła, bo tak ciężko jej to szło. A teraz to nawet po wyrazie jej twarzy nie poznam, że kupę robi :) Ja w swojej diecie nic nie zmieniłam, więc myślę, że to po prostu jej układ pokarmowy lepiej pracuje :)

reklama
tez karmie tylko piersia....a czy wy dzieczyny jecie juz wszystko??ja to juz pizzze probowalam czekolade i jak narazie zadnych boli brzuszka nie bylo....

Czekoladę ja jem od samego początku, bo nie wiedziałam, że nie można ;) i to w ilościach hurtowych... Pizzy nie próbowałam, ani niczego smażonego. Ale orzechu jem, pomidory też i bez zastrzeżen :)

Do góry