reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
Guusia mój mały też główkę obraca tylko w jedną stronę ale my jesteśny pod opieka neurologa i własnie przez ta delikatna asymetrie w pon zaczynam rehabilitacje :) ale bardzo mi pomogło przełozenie małego w łóżeczku tak aby jak się do niego podchodzi to żeby musiał sie odwrócić w tą stronę w którą nie chce no i wszystkie zabawki na tą stronę. Mój to już ma delikatnie główkę spłaszczoną ale mam nadzieje że jakoś jeszcze mu się to wyrówna
a i chciałabym się podłączyć pod pytanie marietty bo mój już próbował soczków ale zawsze tylko kilka łyżeczek a dziś dostał ciutke jabłuszka :)

Mb-1 to chyba nie masz jak zagęszczać mleczka w piersi :-) Małgoś odciąga i podaje w butelce, prawda? To się da pogodzić. Nasza Julka nie ulewa wcale, za to ślini się bardzo i tez juz mam sliniaki pod ręką. Natomiast jak miała kilka tygodni miała silny refluks do przełyku i piekło ją, miała kwaśny zapach w buzi, takie ulewanie nie do buzi, i dostała debridat na 4 tyg, na razie 6 dzien bez specyfiku, miala 3 placzliwe dni i odbijala mocno ale teraz juch chyba sie normuje, ufff i moze nie trzeba bedzie juz podawac debridatu, on tez podawany jest na ulewanie. Ale jesli waga dzidziusia wzrostowa to chyba nie ma po co aplikowac leków. :)
Guusia, to moze co mu wieszaj z tej drugiej strony aby tam zagladal i cwiczyl główkę. Tak jak stosują niektóre mamusie, my przestawialismy kosmetyki na przewijaku bo ciagle skrecala sie w lewo , a teraz juz patrzy w obie strony , chyba równo :)

Beniaminka, chodzilo mi o to, czy odciagac pokarm i probowac z butelka, czy ona w ogole bedzie chciala butle:-D
No, ale narazie nic nie bede robila. Trudno musze sie zaopatrzec w wieksza ilosc sliniakow.

Hmm mi lekarz powiedzial, ze poki Laura przybiera na wadze, to nie bedziemy jej nic podawac. Tylko mnie zastanawia, czy ja to ulewanie nie meczy? Poza tym karmie ja tylko piersia, takze nie wiem czy ten zageszczacz to dla nas. Butelke Laura widziala tylko dwa razy w szpitalu.
Kasiella ale sie zgralysmy. Mamy Laury dokladnie z tego samego dnia, a dzien wczesniej urodzila sie Laura u kerny i to chyba juz wszystkie na naszym watku :-D
Aaa moja niunka dzis sie zlitowala, wytrzymala z kupskiem do 6:tak:
no się zgrałyśmy :-)
moja miśka dziś do 5.30 wytrzymała ;-)

Guusia moja Laura też w jedną stronę ale zaczęłam kłaść w łóżeczku właśnie odwrotnie i już zaczyna patrzeć też w drugą. musisz zwracać teraz uwagę aby zabawki kłaść właśnie po tej w którą się nie patrzy.

Ostatnia edycja:
dzieki dzieczyny za podpowiedzi, tak robie właśnie, mam nadzieje ze tylko sobie to uroiłam, wcześniej kładl głowke w obie strony po równo, a teraz lezy na sofie i gapi sie w pusta ściene i koniec, nic go nie ruszy zeby obrócił, bo jak go trzymam i ma w pionie główkę to cały czas się rozglada na boki.
jeszcze dzis taka zabiegana ze znowu zapomniałam isc zapisac go do neurologa, a skierowanie tydzien temu dostałam:(

marietta oj chyba się pomyiłaś kochana ja soczków nie podaje:), herbatki tylko rózne z hippa.

Marietta to ja podaje soczki:)
Teraz Szymuś dostaje 50ml i póki co poznał smak marchewki, jabłka i winogrona. Pod koniec grudnia wprowadzę nowy owoc.
Szymek tez próbował już musu z jabłka i marchewki z jabłkiem. Początkowo dostał odrobinkę na łyżeczce a teraz ze smakiem zjada 4 łyżeczki i żadnych problemów brzuszkowych nie mamy:)

reklama
Tak karmię go piersią. Tylko na ostatnie wieczorne karmienie wprowadziłam butlę, bo Szymuś bardzo marudził, prężył się przy piersi i po tygodniu walki stwierdziłam, że nie ma sensu dalej się męczyc. Wiem, że według nowych trendów powinno się rozszerzac dietę dzieciaczków karmionych butlą po 4 a piersią po 5 a niektórzy mówią że po 6 miesiącu życia. Ja wprowadzam powolutku nowości zgodnie z tym jak byłam karmiona ja, mój brat i zapewne większośc z nas

Do góry