reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dzagudku buziaki dla dziewczynek - niech szybko wracają do zdrówka !!!

Dziewczyny proszę wytłumaczcie mi łopatologicznie jak wygląda opryszczka (wczoraj pisałam, że chyba mam) - nigdy ani ja, ani M, ani nikt kogo znam nie miał...pojęcia nie mam czy to TO.
Pojawił mi się wczoraj na granicy ust z policzkiem bąbel z białą końcówką (wyglądał jak syf, fuj...) Kupiłam maść przeciw opryszczce. Smarowałam. W nocy pękło i już się goi.
a w necie czytam, że okres leczenia ok.5-7 dni.

Dobrze by było gdyby to jednak nie TO....bo się boję o Zuzię:-(....tyle pocałunkow jej skradłam ostatnio....:zawstydzona/y:

reklama
Dzagud może faktycznie warto wyciąć ten migdał... Biedne dziewczynki - mam nadzieję, że jednak Madzia wydobrzeje do niedzieli...

Luka no nie pomogę - nie miałam, ani nawet nie mam kogo zapytać :no: Ale mam nadzieję, że to zwykły syfek, a nie opryszczka :tak:

Luka ja niestety mam opryszke kika razy w roku (zawsze mi ją mąż wykracze:angry:) i tez z opisu wnioskuję że to opryszczka. Na początku jak się pojawia to piecze a potem swędzi tak bardzo że muszę to drapać. No i u mnie przeważnie jest około 7 dni, parę razy była około 2 tygodni:szok:. Mąż się nigdy nie zaraził chociaż buziaki mu dawałam, wiec nie denerwuj się będzie ok:tak:.

Ja jako dziecko to miałam chyba cały czas, jak jedna zniknęła to pojawiała się następna:wściekła/y: ale jakoś z tego wyrosłam. Zdarza się, ale rzadko. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam :tak:

Luka ale tak na wszelki wypadek nie całuj na razie małej i po kazdej aplikacji kremu myj koniecznie ręce.
A taki kremy na opryszczkę to tak na prawę są skuteczne tylko na samym początku, jak tylko zaczyna swędzieć, zanim pojawi się bąbel. A teraz to najlepiej używać pasty cynkowej albo płynu sonol( kosztuja 2-3 zł), które o prostu wysuszają i ułatwiają gojenie

reklama
Luka ja niestety mam opryszke kika razy w roku (zawsze mi ją mąż wykracze:angry:) i tez z opisu wnioskuję że to opryszczka. Na początku jak się pojawia to piecze a potem swędzi tak bardzo że muszę to drapać. No i u mnie przeważnie jest około 7 dni, parę razy była około 2 tygodni:szok:. Mąż się nigdy nie zaraził chociaż buziaki mu dawałam, wiec nie denerwuj się będzie ok:tak:.
z tego, co mi wiadomo, wirus opryszczki jest takim świństwem, które jak już raz przylezie, to siedzi sobie potem w ukryciu i czeka, żeby znów wyłazić i się pokazywać światu
Martitka czy to prawda?

Do góry