reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziewczeta , pomocy!!!
eryk nigdy nie miał odparzenia a dziś dostał od kilku rzadszych kup... przewijanie to koszmar- tak go boli obmywanie tych miejsc, przed chwila tak sie strasznie zaniósł żeśmy z Kotem spanikowali... jak to przegonić? sudokrem i talk sa w akcji na chwilę obecną... ja obmywać żeby nie bolało, wietrzyć, czy co ja mam robić??

reklama
Sorga pamiętaj tylko, że sudocrem trzeba zmywać wodą z mydłem, bo inaczej zostaje na skórze i ją klajstruje - radziłabym na zmianę z bepanthenem, albo sam bepanthen :tak: Będzie dobrze, takie dziadostwa zazwyczaj szybko mijają :tak:

A u nas znowu lipsztyk.Fasola zachorowala.Jednak z tego kataru sie cos wyklulo.Nosek tak zapchany ze oddycha buzka i co za tym idzie nie pije mleka bo nie moze zlapac oddechu.Jasc tez nie chce ni w ząb.I pic tym bardziej.Ja chyba oszaleje.Juz tak od 3 dni.Ciagle sie biduleczka budzi jak ja przytyka zeby zlapac oddech.Wiec spi teraz z nami na przytulakach.Operacja gruszka juz zostala wykluczona bo ryczy w nieboglosy jak probowalam wyciagac jej z noska.Nie wiem co zrobic.Macie jakies pomysly na katarzysko?ja tylko wycieram nosek i smaruje mascia majerankowa.Gingeros ty ostatnio pisalas ze Antonek mial taki katar.Poradzta cos pleeeeeease

Sorga jeśli to takie odparzenie z rankami, to z mojego doświadczenia radzę nie używać sudokremu tylko coś tłustego np. alantan plus, linomag.. albo bepanthen ( ja stosowałam alantan i bepanthen na zmianę i to pomogło). No i kąpiele z mąką ziemniaczaną polecam i jak najwięcej wietrzenia pupki na golasa.

Elmaluszku do noska sól fizjologiczna i za parę minut odciąganie. Lepiej niech dzidzia pokrzyczy, ale odciągnąć niż ma zalegać, bo jeszcze gorsze choróbsko spowoduje.

Elmaluszku u nas super pomagał nasivin i marimer, po marimerze odciaganie Fridą i potem nasivin, masc majerankowa wcale u nas nie zdaje egzaminu.

Pupcia Eryczka troche lepiej dziś rano, Szopka ranek nie ma i wybrałam tannohermal bo jest taki wodnisty i nie boli go jak nakłsdam, Super lek , kiedyś nam dermatolog poleciła, troche drogi ale b. skuteczny na wszelkie zmiany skórne :-D rano pupcie podmyłam w wannie i obyło się bez krzyków :) zobaczymy jak po dniu bedzie...

Elmaluszku koniecznie kropelki do nosa ktore obkurczaja sluzowke(ja mam otrivin)nosek sie ladnie odtyka i dzidza moze swobodnie oddychac a co za tym idzie jesc,pic i spac spokojnie.Oczywiscie jak pisze Szopka musisz odciagnac najpierw ,choc troszke.U nas baadzo sie sprawdza nawilzacz powietrza,polecil nam lekarz jak Amelka byla zakatarzona.Aha no i zeby nie bylo za cieplo w pokoju w ktorym spi,jak jest cieplo to obrzek w nosku robi sie wiekszy.

reklama
My dalej walczymy.Doszla nam temperatura i od rana biegunka.Z noska leci i widze ze juz dzidzius sie bardzo meczy.kupilam kropelki do noska i mam nadzieje ze poskutkuja.Z noska tez wyciagamy choc krzyk jest okropny.taka biedna ta moja fasolka i taka wymeczona:no:

Do góry