Mnie tez nie, a bralam 2x dziennie wiele miesiecy.U mnie nie
reklama
Ja nie miałam nic takiegoDziewczyny,ktore stosowały Prolutex zastrzyki czy bolał was po nich brzuch w sensie ,skurcze macicy jak na miesiączkę i plamienia z pochwy?Wiem,ze w ulotce jako skutki uboczne są podane skurcze macicy i krwawienia z pochwy ,ale chcialabym dowiedzieć sie jak to bylo u was.
Kasialucky
Fanka BB :)
Ja nie miałamDziewczyny,ktore stosowały Prolutex zastrzyki czy bolał was po nich brzuch w sensie ,skurcze macicy jak na miesiączkę i plamienia z pochwy?Wiem,ze w ulotce jako skutki uboczne są podane skurcze macicy i krwawienia z pochwy ,ale chcialabym dowiedzieć sie jak to bylo u was.
Dziewczyny,ktore stosowały Prolutex zastrzyki czy bolał was po nich brzuch w sensie ,skurcze macicy jak na miesiączkę i plamienia z pochwy?Wiem,ze w ulotce jako skutki uboczne są podane skurcze macicy i krwawienia z pochwy ,ale chcialabym dowiedzieć sie jak to bylo u was.
U mnie nic takiego nie było. Brałam 2 x dziennie.
Domyslam się, ze to stres ale pamietaj ze w zdecydowanej wiekszosci sytuacji to jest wada izolowana i najwieksze ryzyko to wczesniak. Czy podczas usg 1-trymestru byly widoczne 3 naczynia? Pytam bo moze byc pierwotne niewyksztalcenie tętnicy pepkowej lub jej wtorny zanik.
Wazne, ze dziecko rozwija się prawidłowo i nie widac wad bo to dobrze rokuje! Na tym etapie ciąży już by je uwidoczniono, szczegolnie w sercu. Trzymamy kciuki za dzidzie i mamusie
Wazne, ze dziecko rozwija się prawidłowo i nie widac wad bo to dobrze rokuje! Na tym etapie ciąży już by je uwidoczniono, szczegolnie w sercu. Trzymamy kciuki za dzidzie i mamusie
Nigdy wcześniej nie sprawdzano mi pępowiny. Dziś pierwszy raz spojrzano na pępowinę a kończę 21 tydzień. Dlatego nie wiem czy to wtórny zanik czy nigdy się nie wykształciła. Serce dziś sprawdzano wielokrotnie, powiedziano, że ok ale czy faktycznie to nie wiem. Przestaję ufać tej klinice... dziecko waż 400 gram. Wszystkie pozostałe pomiary w normie jak mi powiedziano.Domyslam się, ze to stres ale pamietaj ze w zdecydowanej wiekszosci sytuacji to jest wada izolowana i najwieksze ryzyko to wczesniak. Czy podczas usg 1-trymestru byly widoczne 3 naczynia? Pytam bo moze byc pierwotne niewyksztalcenie tętnicy pepkowej lub jej wtorny zanik.
Waga bardzo ok czyli nie ma mowy o zadnym zahamowaniu wzrastania a na usg w tym wieku serce widac juz dobrze i mozna wyłapac wady. Ale jesli nie masz do końca pewności to moze idz na osobne badanie echokardiografii plodu? Mi to na tym etapie moja lekarka proponowala mówiąc ze jest taka opcja ale ponieważ Ania rosla ok a ja mialam zaufanie do jej wiedzy to nie byłam.Nigdy wcześniej nie sprawdzano mi pępowiny. Dziś pierwszy raz spojrzano na pępowinę a kończę 21 tydzień. Dlatego nie wiem czy to wtórny zanik czy nigdy się nie wykształciła. Serce dziś sprawdzano wielokrotnie, powiedziano, że ok ale czy faktycznie to nie wiem. Przestaję ufać tej klinice... dziecko waż 400 gram. Wszystkie pozostałe pomiary w normie jak mi powiedziano.
reklama
Co to jest echokardiografia płodu i jak to sję wykonuje? Czy to coś inwazyjnego? Zawsze mi mówią, że bicie serca jest bardzo dobre i miarowe, dzis 139.Waga bardzo ok czyli nie ma mowy o zadnym zahamowaniu wzrastania a na usg w tym wieku serce widac juz dobrze i mozna wyłapac wady. Ale jesli nie masz do końca pewności to moze idz na osobne badanie echokardiografii plodu? Mi to na tym etapie moja lekarka proponowala mówiąc ze jest taka opcja ale ponieważ Ania rosla ok a ja mialam zaufanie do jej wiedzy to nie byłam.