reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

Melepola ty to zawsze mnie potrafisz rozbawić 😂🤣 tam gdzie ostatnio byłam nie poinformowali mnie nawet że wszystkie pięć zarodków zdegenerowało w weekend i nie było czego pobrać do PGt-a. Byłam przekonana że wszystko jest ok. W poniedziałek po weekendzie zajrzałam do panelu klienta i mało zawału nie dostałam .
Ale widzisz - jak sie staralam w Czechach to absolutnym standardem bylo ze codziennie dostawalam info co z zarodkami! Serio. W obu klinikach. Chyba tylko 1 dzien byl bez raportu embiologa. Tam gdzie ciaza sie udala mialam adopcje zarodka gotowego i przebadanego wiec oczywiście raportow nie bylo ale wiedziałam jaki cudak na mnie czeka.
I teraz temu zarodkowi wyrzyna sie dolna czwórka co ja przypłacam nieprzespanym nocom i skargom ze zlobka ze gryzie chlopcow🤣

reklama
Ale widzisz - jak sie staralam w Czechach to absolutnym standardem bylo ze codziennie dostawalam info co z zarodkami! Serio. W obu klinikach. Chyba tylko 1 dzien byl bez raportu embiologa. Tam gdzie ciaza sie udala mialam adopcje zarodka gotowego i przebadanego wiec oczywiście raportow nie bylo ale wiedziałam jaki cudak na mnie czeka.
I teraz temu zarodkowi wyrzyna sie dolna czwórka co ja przypłacam nieprzespanym nocom i skargom ze zlobka ze gryzie chlopcow🤣
Co klinika to obyczaj 😉 byłam w trzech i w każdej inne zalecenia po transferze. Teraz pierwszy raz się dowiedziałam że przez pierwsze dni mam nie przeć jak się załatwiam żeby nie wypchnąć zarodka! 😉 w innej w dniu transferu zero zapachowych rzeczy. Ale w każdej miałam tel do embriologow I zawsze dzwoniłam poza tą w której mam więcej luzu. Powiedzieli że jak przestaną się rozwijać to od razu dzwonią żeby przecież na transfer nie jechać! 😀 ale współczuję @dasha 777 żeby dowiedzieć się o braku zarodków z portalu pacjenta 😞 dramat...

Byłabym zdziwiona gdyby gryzła dziewczynki:) a ja byłam u kolejnej immunolog , która w zasadzie podważyła opinie 3 wczesniejszych immunologów. Kazała mi zrobić nowy immunofenotyp ale poszerzony. Diagnostyka tego nie robi. Myślisz że wystarczy jej ten panel subpopulacja limfocytów ( cd 4 cd8 cd3 cd19 i nk) z synevo? Pozdro😍

Co klinika to obyczaj 😉 byłam w trzech i w każdej inne zalecenia po transferze. Teraz pierwszy raz się dowiedziałam że przez pierwsze dni mam nie przeć jak się załatwiam żeby nie wypchnąć zarodka! 😉 w innej w dniu transferu zero zapachowych rzeczy. Ale w każdej miałam tel do embriologow I zawsze dzwoniłam poza tą w której mam więcej luzu. Powiedzieli że jak przestaną się rozwijać to od razu dzwonią żeby przecież na transfer nie jechać! 😀 ale współczuję @dasha 777 żeby dowiedzieć się o braku zarodków z portalu pacjenta 😞 dramat...
Miło że ktoś rozumie 🌸 Już prawie zapomniałam . Klinika pozytytywnie rozpatrzyła wtedy reklamację . Trzymam kciuki za Ciebie ✊

Byłabym zdziwiona gdyby gryzła dziewczynki:) a ja byłam u kolejnej immunolog , która w zasadzie podważyła opinie 3 wczesniejszych immunologów. Kazała mi zrobić nowy immunofenotyp ale poszerzony. Diagnostyka tego nie robi. Myślisz że wystarczy jej ten panel subpopulacja limfocytów ( cd 4 cd8 cd3 cd19 i nk) z synevo? Pozdro😍

Ja nigdy nie robilam tych badan. Nie bylam tez u immunologa…. Ja z tych co nie bardzo w to wierzą. Ale jesli zaleca to zrob najszerszy jaki sie da bo po co potem tracic czas.

A u kogo teraz byłaś? Uwielbiam sprzeczne opinie, aż chce się żyć jak to słyszę. Immunologia zmienia się co miesiąc i to wszystko jest skomplikowane. Z lekami też trzeba rozważyć we własnym sumieniu. Zmam osoby które sie szczepiły limfocytami i bardzo żałują. Lekarze nie informują o skutkach ubocznych. Ja mam zalecenia na accofil ale tylko raz użyłam. A co Ty osobiście czujesz? Znasz siebie od zawsze i masz intuicję. Wiesz czy chorujesz na co itp. Ja np wiem że mój organizm rozwala stres...

reklama
Ja nigdy nie robilam tych badan. Nie bylam tez u immunologa…. Ja z tych co nie bardzo w to wierzą. Ale jesli zaleca to zrob najszerszy jaki sie da bo po co potem tracic czas.
Melapola ale ja mam interferon gamma 0, 01 pg/ml ! Tu już nie tylko o ciążę chodzi. Pani immunolog nr 4 w zasadzie chciała wypisać skierowanie do poradni immunologicznej. Tylko w Poznaniu takiej nie ma😂🤣. Jest tylko dla dzieci.

Do góry